Νίκος Χαρδαλιάς: Το παρασκήνιο για το… χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας – Έτσι έφτασε να διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής

Μέσα στη μέρα (31/07) -εκτός απροόπτου- αναμένεται να προκύψουν οι ανακοινώσεις για τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει τη «μάχη» για την Περιφέρεια της Αττικής σε δύο και πλέον μήνες.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο «εκλεκτός» της Κυβέρνησης και θα κατεβει με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αφότου ο ίδιος πήρε το «γαλάζιο» χρίσμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο (01/08) ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιστρέφει από τη Λευκωσία κι ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κ. Χαρδαλιάς πέρασε την Κυριακή (30/07)

την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα, όπου έκανε έκτακτες επιθεωρήσεις για τα συστήματα πυρασφάλειας, είχε συνάντηση στην Ηρώδου Αττικού με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Έτσι πήρε το χρίσμα, μετά το… ντόμινο εξελίξεων

Το ντόμινο των πολύ σοβαρών εξελίξεων ξεκίνησε στη «σκιά» των βίντεο που κατέγραφαν τον Γιώργο Πατούλη να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στο «μέτωπο» της φωτιάς.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα πάλευε με την πύρινη λαίλαπα.

Και παρά το γεγονός πως ο κ.Πατούλης ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, η δυσαρέσκεια στη ΝΔ παρέμεινε.

Στο πλαίσιο αυτό, στο «τραπέζι» έπεσαν ονόματα αντικατάστασής του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου. Ανάμεσα σε αυτά και του Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και του Γιώργου Παπανικολάου, δημάρχου Γλυφάδας και του Ανδρέα Παχατουρίδη, δημάρχου Περιστερίου.

Ο κ. Παπανικολάου συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη για να συζητηθεί το ενδεχόμενο της καθόδου του ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα κατέβει στην «κούρσα» αυτή, αλλά και πάλι σε αυτή της Γλυφάδας.

Παράλληλα, ο μακροβιότερος δήμαρχος, κ. Παχατουρίδης, είχε βγει επίσης από το «κάδρο», με τον Νίκο Χαρδαλιά εν τέλει να είναι ο «εκλεκτός», έχοντας διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για πολλά χρόνια, ενώ στη συνέχεια λαμβάνοντας κρίσιμα χαρτοφυλάκια επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήρθε αντιμέτωπος τόσο με τα «μέτωπα» της φωτιάς όσο και με του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα