Νέος και ωραίος ο Ολυμπιακός
Μπρέντα (3-2), Νόριτς (3-0), Άλκμααρ (2-0), Χέρενφεϊν (1-1), Ντε Χάαγκ (3-2), Αλ Τααβόν (2-1). Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίες στην Ολλανδία, όπου βρέθηκε σε δύο φάσεις, με νίκη, επικρατώντας του συλλόγου από τη Σαουδική Αραβία όσο εύκολο μαρτυρά το τελικό σκορ.
Ο τεχνικός Μεντιλίμπαρ ανέθεσε τη διαφύλαξη της εστίας στον 21 ετών Μπότη. Στην άμυνα τοποθέτησε – από δεξιά προς τα αριστερά – τους Ροντινέι, Βέζο, Πιρόλα, Ορτέγα. Την τριάδα στα χαφ
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό και ήρθε στο 8′, όταν ο Λιατσικούρας πάτησε τη μεγάλη περιοχή της Αλ Τααβόν, τροφοδότησε το Γιαζίτσι, ο οποίος σούταρε αρκετά άουτ. Δύο λεπτά μετά οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ. Ο Ροντινέι κινήθηκε ωραία από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και στο δεύτερο δοκάρι ο Πνευμονίδης πετάχτηκε μπροστά από τον αμυντικό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.
Στο 22′ ο Γιαζίτσι βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο το πλασέ με το αριστερό που έκανε από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής ήταν αδύναμο και στο 25′ ο Νασιμέντο δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση έπειτα από ωραία προσπάθεια. Μετά από μία ακόμα όμορφη συνεργασία – στο 31′ – λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με αυτογκόλ (προβολή αμυντικού σε σέντρα από τα δεξιά). Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πιρόλα να προσπαθεί να απειλήσει με κεφαλιά, δίχως όμως επιτυχία.
Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47ο λεπτό ο Λιατσικούρας σέντραρε (από τα δεξιά και εσωτερικά) στο δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν ο Πνευμονίδης. Ο 19χρονος εξτρέμ έκανε κοντρόλ με το στήθος και πλάσαρε ψηλά και διαγώνια, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι, ο Στρεφέτσα όμως πήρε το “ριμπάουντ” και με σκαστό σουτ από κοντά έγραψε το 2-0.
Η Αλ Τααβόν αντέδρασε άμεσα. Στο 50′ ο Πνευμονίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής (ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε βγει εκτός εστίας για να κλείσει το χώρο σε αντεπίθεση) και στο 51′ έγινε το 2-1. Ο Μαρτίνες έφυγε από τα δεξιά, ελίχθηκε όμορφα, βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε.
Η αλλαγή ταχύτητας από πλευράς Αλ Τααβόν έφερε νεύρα και ένταση στο ματς, η αναταραχή όμως κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά, με τους Πειραιώτες να ανακτούν τον έλεγχο του ρυθμού και μαζί τα ηνία, πιέζοντας ξανά τα αντίπαλα καρέ. Στο 63′ Μασούρας και Ντάνι Γκαρσία αντικατέστησαν Πνευμονίδη και Λιατσικούρα αντίστοιχα.
Στο 70′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τρίτο γκολ, αλλά ο Μασούρας ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πάσα του Στρεφέτσα, είδε τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούει με τα πόδια. Στο 76′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαζίτσι σταμάτησε στο τείχος. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο 92′ και μάλιστα διπλή, με τους Μασούρα και Στεφέτσα να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από κοντά σε φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Πνευμονίδης, ακολούθησαν σε απόδοση οι Στρεφέτσα, Ροντινέι. Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό αύριο Σάββατο 09/08, στο Βερολίνο απέναντι στην Ουνιόν.
Πηγή: ertsports.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φωτιά στην Κερατέα: Η ηρωική νυχτερινή ρίψη νερού από Canadair
- Λένα Σαμαρά: Το γλυκό κορίτσι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο για τις προσλήψεις και τις υπερωρίες - Ποιες οι αλλαγές
- Δραματικές στιγμές στην Ηλεία: Η φωτιά μπήκε στο χωριό Ηράκλεια
- Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος έσωσαν ζευγάρι και παιδιά που παρασύρθηκαν από ρεύματα στην Επανομή
- Πάνδημη θλίψη
- Φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη - Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική
- Εορτολόγιο 9 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν αύριο
- Η Eυρωπαία Εισαγγελέας και τα ψευδεπίγραφα
- Απίστευτο περιστατικό στην Χαλκιδική: Ομπρέλα «καρφώθηκε» στο πόδι λουόμενης - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Νέος και ωραίος ο Ολυμπιακός
- Φωτιά στην Κερατέα: «Πάνω από 7 χλμ. το μέτωπο» – Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής στο ERTNEWS
- Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για την καλλιέργεια της φυτείας κάνναβης στη Λακωνία
- Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς – Την άμεση ανάγκη κατάπαυσης του πυρός, τόνισε ο Πρωθυπουργός
- Πέθανε στα 97 του ο Τζιμ Λόβελ, ο κυβερνήτης του Apollo 13 – Τον είχε υποδυθεί ο Τομ Χανκς
- Δ. Αχαΐα: Ύποπτα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε τρεις μονάδες εκτροφής
- Πένθος στη Μεσσηνία από τον ξαφνικό χαμό της Λένας Σαμαρά – Συλλυπητήρια από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς
- Την Παρασκευή στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Χολμς
- Φωτιά στην Κερατέα: Στιγμιότυπα από επιχειρήσεις διάσωσης
- Ένας 80χρονος νεκρός από τη φωτιά στην Κερατέα
- Τελευταία Νέα TheCaller
- Νέος και ωραίος ο Ολυμπιακός
- Κατερίνα Τσάβαλου: «Είχα παλίνδρομη κύηση, στεναχωρήθηκα αλλά η φύση ξέρει»
- Οι μυστηριώδεις «σκοτεινοί κομήτες» που περιφέρονται στο Ηλιακό μας Σύστημα
- Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά στα Δαρδανέλλια — Διακόπηκε η ναυσιπλοΐα στα Στενά
- Συνεχίζονται πανελλαδικά οι εθελοντικές αιμοδοσίες – Αιμοδοτική εβδομάδα ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ
- Την Παρασκευή στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Χολμς
- Χανιά: Συνελήφθησαν δύο τουρίστες για εκβίαση – Ζητούσαν από ιδιοκτήτη καταλύματος 700 ευρώ για να μην γράψουν αρνητική κριτική
- Τζένιφερ Λόπεζ: «Έφαγε»« πόρτα από κατάστημα Chanel της Κωνσταντινούπολης
- Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ερέτρια της Εύβοιας – Έγινε αισθητός και στα βόρεια προάστια της Αττικής
- Πλημμύρες στην Κίνα: 10 νεκροί, 33 αγνοούμενοι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντίδημαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: «Η φωτιά απειλεί τέσσερα χωριά»
- Ινδία: «Πρώτες βοήθειες για τον καύσωνα»: Μέτρα υποστήριξης των εγκύων εν μέσω ακραίας ζέστης
- Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το τουρνουά Ακρόπολις
- Πωλίνα – Κώστας Μπίγαλης: «Εμείς είμαστε αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, δεν είμαστε της υποθέσεως… των αρπακτικών»
- Η γιαγιά που κυνηγούσε παιδόφιλους δημιούργησε μια αυτοκρατορία ηρωίνης
- Στο Αμάν της Ιορδανίας 100 τόνοι ιταλικής ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα
- Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για την παραγωγή μουσικής: εργαλείο ή κίνδυνος
- ΕΛΑΣ: «Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απειλών σε βάρος διαιτητών στους τελικούς της GBL»
- Τι πραγματικά διαμορφώνει την προσωπικότητά μας; Ερευνητές αποκαλύπτουν
- Νεκρά 32 σκυλιά που είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς τροφή και νερό σε αγρόκτημα στην Ισπανία



