Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέος, ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, έπληξε το κεντρικό τμήμα της Τουρκίας στις 12.23 (ώρα Ελλάδας) κοντά στο Γκαζιαντέπ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ακολούθησε λίγο αργότερα νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ.

Πάνω από 1.232 είναι οι νεκροί στις δύο χώρες από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γκαζιαντέπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι νεκροί

στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό έφτασαν τους 912. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι 2.818 κτήρια κατέρρευσαν στο σεισμό, ενώ έχουν τραυματιστεί 5.385 Τούρκοι πολίτες. 2.470 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε.

Yine deprem pic.twitter.com/ELk1Z3Uwos

— Beyda Tanrıkulu (@beydatanrikulu) February 6, 2023

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.

Σύμφωνα με κρατικό μέσο ενημέρωσης της Συρίας και όπως αναμετέδωσε το πρακτορείο Reuters, σεισμός έπληξε την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, σεισμός 77 Ρίχτερ, Τουρκία,neos, seismos 77 richter, tourkia