Νέα κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Leroy Merlin

Στη δημιουργία δύο νέων κέντρων διανομής (Dark Stores) που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε περαιτέρω ανάπτυξη μέσω φυσικών καταστημάτων σε περιοχές όπου δεν είχε παρουσία έως σήμερα, προχωράει η Leroy Merlin.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση ανακοίνωσε επένδυση σε δύο νέους αποθηκευτικούς

χώρους γρήγορης διακίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ύψους 700.000 ευρώ, που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες e-shop.

Στην Αθήνα, το νέο κέντρο διανομής 7.600 τμ. της Leroy Merlin, που βρίσκεται στην περιοχή του Α. Ιωάννη στο Ρέντη, πρόκειται να λειτουργήσει ως το πρώτο Dark Store της εταιρείας στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ το δεύτερο κέντρο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα λειτουργήσει τη επόμενη χρονιά.

Χτες η αλυσίδα εγκαινίασε χθες το πρώτο κέντρο διανομής (dark store) της στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Δεκέμβριο και ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ακόμη κέντρου, στην Θεσσαλονίκη προσεχώς.

Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 700.000 ευρώ για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων γρήγορης διακίνησης εμπορευμάτων, που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες του e-shop.

Το νέο κέντρο καλύπτει εμβαδόν 7.600 τμ κι αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά την δυναμική της αλυσίδας σε επίπεδο εξυπηρέτησης.

Όπως σημείωσε κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο απερχόμενος γενικός διευθυντής της αλυσίδας για Ελλάδα και Κύπρο, κ. Olivier Arduin, φιλοδοξία της Leroy Merlin είναι να μετατραπεί από κατάστημα λιανικής σε ηγέτη της physical και digital πλατφόρμας για τα είδη βελτίωσης του σπιτιού.

Η εταιρεία συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει συνολικά 115 εκατ. ευρώ στην χώρα μας κι έχοντας επιτύχει να αυξήσει τα μεγέθη της κατά 120% από το 2012.

Αναμένεται να κλείσει την φετινή χρήση με πωλήσεις ύψους 191 εκατ ευρώ, λειτουργώντας συνολικά 7 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα κι ένα στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Leroy Merlin,athina, thessaloniki, Leroy Merlin