Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη – Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας και όχι Κροάτης

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Οι υπόλοιποι 94 κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη 9/08 στον εισαγγελέα, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA

από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χτεσινά επεισόδια.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδγηθούν στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας και όχι Κροάτης

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο δράστης ενδεχομένως να βρισκόταν μεταξύ των πρώτων δεκάδων Κροατών συλληφθέντων, ωστόσο νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν πως η εθνικότητα του δολοφόνου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και ενδεχομένως να μην είναι Κροάτης αλλά Έλληνας.

Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και οι αρχές προχωρούν σε λήψη γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες, καθώς αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη.

Το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να μην Κροάτης αλλά Έλληνας προβάλλουν και πολλά κροατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ από την Αθήνα για το κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV ισχυρίζεται πως τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ από το σημείο της δολοφονίας ενισχύεται το σενάριο του Έλληνα δολοφόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα