Μουντιάλ 2022: Αργεντινή – Γαλλία – Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου τελικού

Ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ πλησιάζει, καθώς η Αργεντινή και η Γαλλία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει δίκαια τη θέση τους.

Η μεγάλη αναμέτρηση θα γίνει στο «Lusail Iconic Stadium», που βρίσκεται στην πόλη Λουσάιλ, 20 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ντόχα, και έχει χωρητικότητα 80.000 θεατών.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 17:00 την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ η τηλεοπτική του μετάδοση θα γίνει από το ελεύθερο κανάλο

του ΑΝΤ1 αλλά και από την διαδικτυακή, συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+.

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα προσπαθήσει να φτάσει για τρίτη φορά στην ιστορία της στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον 35χρονο άσο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της «αλμπισελέστε» για μία ακόμη διοργάνωση.

Σημειωτέον ότι στο φετινό Μουντιάλ έχει ήδη σημειώσει ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς με το γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ για την Αργεντινή στα Παγκόσμια Κύπελλα (11), αφήνοντας πίσω του τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Επίσης ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε τον Λόταρ Ματέους με 25 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, γεγονός που σημαίνει ότι από την στιγμή που πατήσει τον αγωνιστικό χώρο την ημέρα του τελικού θα γίνει ο άνθρωπος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού.

Ο συγκεκριμένος τελικός κόντρα στη Γαλλία πιθανότατα να αποτελέσει και το τελευταίο παιχνίδι του Μέσι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον αγώνα.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της νίκης της Αργεντινής επί της Κροατίας στον ημιτελικό:



Αντίστοιχα, η Γαλλία απέχει μόλις μία νίκη από το να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Βραζιλία που κατακτά διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα (1958-1962), ενώ ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα του στο να ράψει το τρίτο «χρυσό αστέρι» στην φανέλα της και να γίνει ο δεύτερος τεχνικός που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα τρόπαια μετά τον Vittorio Pozzo (1934 και 1938 με την Ιταλία).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της νίκης της Γαλλίας επί του Μαρόκου στον ημιτελικό:



Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή – Γαλλία – Αυτή,mountial 2022, argentini – gallia – afti