Μονεμβασιά: Ζήτησε τον Κούγια για συνήγορο και πήγε να τον κλειδώσει μέσα ο δράστης-Θα εξεταστεί από ψυχίατρο;

Από ψυχίατρο αναμένεται να εξεταστεί ο δράστης του φονικού τροχαίου στη Μονεμβασιά, που παρέσυρε για σχεδόν 200 μέτρα δυο ανθρώπους, που επέβαιναν σε μηχανάκι, το Σάββατο, το βράδυ, και στη συνέχεια επέστρεψε για να τους αποτελειώσει με το αυτοκίνητό του!

Μάλιστα, ο 52χρονος φερόμενος ως δράστης του σοκαριστικού τροχαίου, προσπάθησε να κλειδώσει στο κρατητήριο τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια όταν τον επισκέφθηκε με σκοπό να αναλάβει την υπεράσπισή του, κατόπιν επικοινωνίας του περιβάλλοντός του με τον γνωστό ποινικολόγο.

Όπως είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας:

«Πριν

λίγες ώρες, με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε: ‘’Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι’’. Μου είπε: «Είναι ώρα μηδέν…»

«Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας στο newsit και συνέχισε: «Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δε μπορεί να επικοινωνήσει».

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος…», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Ιστορικό ψυχώσεως»

«Υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ΄ ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο…. Είναι ένα έγκλημα εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας», είπε ο κ. Κούγιας.

«Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να του πάρουν απολογία. Πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, να τον εξετάσει πραγματογνώμονας, να αποφανθεί ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Τότε, αρχίζει η ποινική διαδικασία, η απολογία του…», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στον Τάραψας Μονεμβασιάς, στο 67,3 χλμ, στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οδηγός σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Οι δύο άνθρωποι που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, 77 ετών αμφότεροι, έχασαν τη ζωή τους -ο ένας τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, ο άλλος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Μολάων, όπου κατέληξε.

Μάλιστα, ο οδηγός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με συνέπεια να εμβολίσει ακόμη ένα όχημα, αλλά και ένα περιπολικό, ενώ αμέσως μετά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μονεμβασιά, Ζήτησε, Κούγια, -Θα,monemvasia, zitise, kougia, -tha