Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη – Διήρκεσε μία ώρα – Δείτε εικόνες

Ολοκληρώθηκε σήμερα (20/09) η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη και η οποία κράτησε μια ώρα.

Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης μπροστά στις κάμερες οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψίες και ήταν χαμογελαστοί μπροστά και, κάποια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τους συνεργάτες του Ερντογάν για τη διαδικασία της διερμηνείας.

Η

ερώτηση έγινε από τον κ. Κιλίτς (διπλωματικό σύμβουλο Ερντογάν), να ρωτά αν θέλει τη μετάφραση ταυτόχρονα ή εναλλάξ και τον πρωθυπουργό να απαντά να επαναλάβουν όπως την προηγούμενη φορά στο Βίλνιους, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής, εκτός του πρωθυπουργού, απαρτίζεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και την διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, ενώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πλαισίωσαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Λίγο νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, διεμήνυσε ότι «με την Τουρκία έχουμε διαχρονικές δυσκολίες και μία και μοναδική διαφορά: την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Δεν είναι εύκολο να επιλυθεί, αλλιώς θα είχε ήδη γίνει. Μπορούμε όμως να το επιχειρήσουμε και στο μεταξύ να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε τομείς, όπως η Πολιτική Προστασία και η κλιματική αλλαγή.

Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν».

#Yunanistan Başbakanı #Miçotakis, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere #Türkevi‘nde.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης βρίσκεται στο Τουρκεβί για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. pic.twitter.com/IBVIb3UBRP

— Mavi Vatan (@Patrie_Bleue) September 20, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα