Μηνύματα Τσίπρα προς Μητσοτάκη για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Ζήτησε από το Μαξίμου να κλείσει την νομική εκκρεμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής είτε ψηφίζοντας την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ είτε καταθέτοντας δική του νομοθετική πρωτοβουλία και συγχρόνως κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποβάλει επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μην δοθούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία και να υπάρξουν εγγυήσεις

ασφαλείας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στην Ελλάδα.

“Ο σύμμαχός σου δεν μπορεί να το παίζει δίπορτο” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού στην Ουάσιγκτον καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι παραχώρησε επ’ αόριστον στις ΗΠΑ τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Συγχρόνως, όμως ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε και στους πολίτες καλώντας τους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στις 15 Μαϊου ώστε όλοι μαζί “να στείλουν πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση” κι ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής για την χώρα.

“Μία καμπάνια έχει αλληγορικό περιεχόμενο” εξήγησε μιλώντας στον Alpha τονίζοντας πως ο λογαριασμός που πρέπει να επιστραφεί στην κυβέρνηση είναι ολόκληρης της τριετίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη κατά την οποία οι πολίτες “έχουν ζοριστεί αφάνταστα”. Εξ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στο αίτημά του για διενέργεια εκλογών στη χώρα προβλέποντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ξαναπαραλάβει συντρίμμια την επόμενη μέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η χώρα και ανέφερε πως φοβάται ότι η “επόμενη ημέρα” θα είναι πολύ δύσκολη.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός για την “ανακούφιση” των νοικοκυριών από τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος διερωτήθηκε εάν βρέθηκαν λεφτόδεντρα έπειτα από 9 ολόκληρους μήνες και επίσης εάν “τα νέα μέτρα ποτίσουν νέα λεφτόδεντρα δηλαδή θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας ή εάν θα υπάρξει κλάδεμα των κλεφτόδεντρων με μείωση της αισχροκέρδειας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα