Μiele Hellas: Το σχέδιο ανάπτυξης στην ελληνική αγορά

Σχέδιο που θα οδηγήσει την Miele Hellas σε διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων φέτος, σε σύγκριση με το 2022, σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων υλοποιεί η διοίκηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Θάνος Κυριαζής, στο πλαίσιο εκδήλωσης εγκαινίων του νέου Miele Experience Center στην Αθήνα.

Oι πωλήσεις

της Miele Hellas το 2022 έκλεισαν με ανάπτυξη 4,5% στα 33 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας. Να σημειωθεί ότι ο ελληνικός βραχίονας περιλαμβάνει επιπλέον και τις αγορές της Κύπρου, της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Κοσσόβου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του συνολικού τζίρου (6 εκατ. η Κύπρος και 3 εκατ. οι τρεις βαλκανικές χώρες) ενώ το υπόλοιπο 70% αντιστοιχεί στην Ελλάδα.

Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030 ο τζίρος της να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ τζίρο, μέσω της δυναμικής ανάπτυξης μεριδίων αγοράς στην Ελλάδα και μέσω της δυναμικής ανάπτυξης εργασιών στις τρεις αγορές των Βαλκανίων που δραστηριοποιείται η εταιρεία (Αλβανία, Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία).

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 70% του συνολικού τζίρου, η Κύπρος στο 20% και οι βαλκανικές χώρες στο 10%.

Αναφορικά με την διακοπή της συνεργασίας της με τον Κωτσόβολο, ο κ. Κυριαζής ανέφερε: “Εκτιμούμε ότι οι επιλογές σε διαφορετικά κανάλια και οι επενδύσεις που έχουμε κάνει, όπως για παράδειγμα στα δύο ιδιόκτητα καταστήματα Miele σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς τα 21 Miele καταστήματα μέσω συνεργατών σε 14 σημεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και το στρατηγικό κανάλι με τους κατασκευαστές κουζινών, μας έχουν βοηθήσει να προσφέρουμε στους καταναλωτές την επιθυμητή εμπειρία“, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas, Θάνος Κυριαζής, προσθέτοντας ότι η συνεργασία του ομίλου Miele με την μητρική της Κωτσόβολος σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ενεργή.

Ποια είναι η Miele Hellas

Η Miele Hellas, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά 52 χρόνια και διαθέτει δύο Miele Experience Centers σε Ελλάδα και Θεσσαλονίκη και ένα στην Κύπρο. Επίσης, διαθέτει 21 καταστήματα Miele που ανήκουν σε συνεργάτες και βρίσκονται σε 14 πόλεις της χώρας, πάνω από 110 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 310 σημεία πώλησης προϊόντων Miele ενώ απασχολεί 100 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Miele είναι γερμανική πολυεθνική εταιρεία, 124 ετών, με 50 θυγατρικές και δραστηριότητα σε 100 χώρες. Από την ίδρυσή της το 1899, η εταιρεία ανήκει στις οικογένειες Miele και Zinkann. Οι δύο οικογένειες συμμετέχουν στη λειτουργική διαχείριση της εταιρείας, μαζί με τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν ανήκουν στην οικογένεια, το καθένα με δικό του χαρτοφυλάκιο. Το 2021 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 4,84 δισ. ευρώ παγκοσμίως (αυξημένος κατά 7,5% σε σύγκριση με το 2020).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μiele Hellas,miele Hellas