Μια Superleague που υπόσχεται ανταγωνισμό, αλλά όχι και θέαμα!

Περπατάμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, με το θερμόμετρο να πήρε τις τελευταίες ημέρες την... απόφαση να ανέβει τον ανήφορο σε ένα καλοκαίρι που γενικά κύλησε σε νορμάλ θερμοκρασίες και σε καμία περίπτωση δεν θύμησε το καμίνι περασμένων ετών.

Κι αν το καλοκαίρι από πλευράς ζέστης ήταν αρκετά υποφερτό, αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποφέρουμε είναι την εικόνα που δείχνει κι έδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο

στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Εγιναν όλα τόσο γρήγορα που δεν καταλάβαμε τελικά αν οι ομάδες μας συμμετείχαν στα Κύπελλα της UEFA ή απλά έδωσαν μερικά… φιλικά προετοιμασίας με ξένες ομάδες κι αυτό ήταν όλο. Ο ΠΑΟΚ με… συνοπτικές διαδικασίες καθαρίστηκε από την Λέφσκι Σόφιας που ένα γύρο μετά είδε τα «ραδίκια ανάποδα» από ομάδα της Μάλτας!!!

Τι να σχολιάσει κανείς εδώ; Ο Άρης πέτυχε δύο νίκες στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα σε κάποια Γκόμελ, αλλά από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτα. Μπορεί να επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ (ξανά στο γήπεδό του), αλλά το πρώτο ματς του Ισραήλ ήταν καταδικαστικό για όποια ευρωπαϊκή προοπτική. Ο Παναθηναϊκός πέρασε και δεν ακούμπησε. Περίμενε 5 ολόκληρα χρόνια για να γίνει ξανά Panathinaikos αλλά μόλις σε δύο νύχτες είπε… αντίο Ευρώπη και θα πρέπει να περιμένει ένα χρόνο ακόμη για κάποια υπέρβαση από τα παλιά.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος από τους 4 εκπροσώπους της Ελλάδας που παραμένει ζωντανός… στας Ευρώπας, αλλά ήδη έφαγε ηχηρό χαστούκι από την Μακάμπι Χάιφα που τον έστειλε αδιάβαστο από το Τσάμπιονς Λιγκ, ίδρωσε να περάσει στα πέναλτι την χαμηλής δυναμικότητας Σλόβαν Μπρατισλάβας και μετά το 1-1 της περασμένης Πέμπτης στην Κύπρο, θα βιώσει ακόμη ένα 90λεπτο (ίσως και παραπάνω…) χτυποκάρδι για να συνεχίσει στο Europa League και να μην γνωρίσει μέσα σε ένα μήνα δεύτερο «υποβιβασμό» στο Conference.

Αυτή είναι μέσα σε λίγες γραμμές και… λίγες εβδομάδες η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτοί είναι οι πιο δυνατοί μας εκπρόσωποι. Με λίγα λόγια η… αφρόκρεμα ενός πρωταθλήματος που έκανε… σέντρα από το βράδυ της Παρασκευής! Μια ακόμη Superleague ξεκίνησε με 14 μονμάχους να έχει ο καθένας τα δικά του όνειρα, τις δικές του φιλοδοξίες και στόχους. Όλοι λένε πως πέτυχαν την καλύτερη δυνατή ενίσχυση ή έτσι πιστεύουν. Ανάλογο και τα βαλάντια που δεν είναι για όλους τα ίδια. Αλλωστε αν σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές δούμε τίποτα… στραβοτιμονιές, χρόνος υπάρχει για να διορθωθούν κακώς κείμενα μιας και φέτος η μεταγραφική περίοδος φτάνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ένας μήνας σκάρτος ακόμη για παζάρι. Τα δεδομένα πάνω-κάτω είναι γνωστά. Ο περσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινά από την pole position έχοντας όμως νέο προπονητή στον πάγκο μετά από μια 5ετία, ενώ ακόμη ψάχνεται μεταγραφικά. Ο ΠΑΟΚ όπως είπαμε και πιο πάνω έφαγε νωρίς-νωρίς το ευρω-στραπάτσο του, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του και μένει να δούμε αν έμειναν ανοιχτές πληγές ή θα μπορέσει να φανεί ανταγωνιστικός. Παναθηναϊκός και Άρης έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης με μεταγραφές από το πάνω ράφι, έχουν κρατήσει τους προπονητές τους, έχουν δυναμική από την περασμένη σεζόν και δεδομένα θα αναζητήσουν κάτι περισσότερο από μια απλή διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Πάμε και στην ΑΕΚ. Μετά το περσινό Βατερλό άλλαξε τα πάντα. Ρόστερ και προπονητή. Το σημαντικότερο όμως ότι μετά από σχεδόν 20 χρόνια… γυρίζει σπίτι της. Σε μερικές μέρες η Νέα Φιλαδέλφεια ανοίγει και επίσημα τις πύλες της για να υποδεχθεί τον Δικέφαλο και προφανώς θα του δώσει άλλη δυναμική. Η Ενωση θέλει να συνδυάσει την επιστροφή στα… πάτρια εδάφη με επιστροφή σε κούπες. Δεν συνεπάγεται πάντα το ένα το άλλο. Από κει και πέρα «μικρομεσαίοι και μικροί», έκαναν ανάλογα με την δυναμική από τα πορτοφόλια τους και τις απαραίτητες κινήσεις για να τα βγάλουν πέρα στον μαραθώνιο. Φέτος θα είναι διαφορετικός αν σκεφτεί κανείς ότι πέρα από τον μόνιμο… βραχνά τριετίας που λέγεται κορονοϊός, θα υπάρξει και διακοπή ενός μήνα λόγω Μουντιάλ. Οπότε και η προετοιμασία κάθε ομάδας είναι ανάλογη για να υπάρξουν αντοχές σε όλα τα επίπεδα.

Τα πάντα καταμαρτυρούν ότι πάμε σε μια σεζόν άκρως ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική. Για το αν θα είναι και θεαματική δεν μπορώ να βάλω χέρι στη φωτιά! Κανείς για την ακρίβεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα