Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας: Και Ρουμάνοι πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Σχηματάρι του νομού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειωτέον ότι την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές από Τανάγρα και Ωρωπό, αλλά και Ρουμάνοι

πυροσβέστες, που βρίσκονται στη χώρα μας από την Παρασκευή.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Βρυσούλα Σχηματαρίου Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2022

Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας είχε δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Οι κάτοικοι και όσοι ήταν κοντά στο σημείο της φωτιάς έλαβαν sms ώστε να αποφύγουν την μετακίνησή τους βορειοδυτικά από το Δήλεσι. «Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Βρυσούλα Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνηση σας στην περιοχή».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη #Βρυσούλα #Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του #Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνηση σας στην περιοχή

Πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Aρχών

https://t.co/162IAidIpY

— 112 Greece (@112Greece) July 4, 2022

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές, μικρές εστίες σε απόσταση 2 – 3 χιλιομέτρων από μία πευκόφυτη περιοχή.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 6 – 7 Μποφόρ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω του αέρα η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λειβαδιάς – Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Η Hellenic Train ενημερώνει το κοινό ότι αναμένονται καθυστερήσεις.

Με εντολή της πυροσβεστικής διακόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Οινόης και Χαλκίδας. Τα δρομολόγια Οινόη, Αυλίδα, Χαλκίδα γίνονται με λεωφορεία μέχρι νεοτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα