Μεγάλη Χίμαιρα: Γιατί ματαιώθηκε η τηλεοπτική σειρά που περίμεναν όλοι

Ματαιώθηκε η μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, «Μεγάλη Χίμαιρα» στην μικρή οθόνη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη στο protothema «οι εταιρείες παραγωγής και ο σκηνοθέτης που είχε αναλάβει το εγχείρημα, δεν μπόρεσαν να οδηγηθούν σε οριστική συμφωνία, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η παραγωγή που θα γινόταν για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε πως η ΕΡΤ,

ως συμπαραγωγός, θα έπρεπε να καταβάλει το 25% του συνολικού κόστους, το οποίο προσέγγιζε τα 4,5 εκατ. ευρώ. Η σειρά θα ολοκληρωνόταν σε έξι επεισόδια και την παραγωγή θα εκτελούσαν τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο: Foss Productions, Boo Productions και Blonde Productions.

Τα γυρίσματα επρόκειτο να ξεκινήσουν το 2023, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, με στόχο να βγει η σειρά στον αέρα του ERTFLIX και της ΕΡΤ στις αρχές του επόμενου έτους.

Σκηνοθέτης του εγχειρήματος θα ήταν ο Ντένης Ηλιάδης, ο οποίος συμμετείχε και στην τηλεοπτική προσαρμογή του κειμένου, ενώ η ιδέα για την τηλεοπτική μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας» έφερε πάντα την υπογραφή και την συναίνεση του εγγονού του μεγάλου συγγραφέα, του Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος είχε κάνει και όλο τον κύκλο των συζητήσεων στην ΕΡΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα