Με την Αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και πάνω από 4.000 μαθητές η ΕΛΕΜΑΣΥΝ στην Πράγα!

Μετά το επιτυχημένο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία, η ΕΛΕΜΑΣΥΝ® - Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια πάει στην Πράγα με περισσότερους από 4.000 μαθήτριες και μαθητές.

Το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο θα λάβει χώρα το Μάρτιο του 2024 και συγκεκριμένα από 1 έως 5 του μήνα.

Πιστή στο όραμά της για εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών των μαθητριών και μαθητών και πάντα με γνώμονα την εμπέδωση μέσω της βιωματικής μάθησης, καταφέρνει για μια ακόμη φορά να προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην

έρευνα, τη δημιουργικότητα, την αναζήτηση.

Η Πράγα η «Χρυσή Πόλη», με το μοναδικό της ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο, αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης για τη διαδικασία εκπόνησης των εργασιών των μαθητικών ομάδων. Υπήρξε μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2000, ενώ συνδυάζει μοναδικά το ιστορικό παρελθόν με το διαρκώς εξελισσόμενο παρόν.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ®, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στην εργασία που θα επιλέξουν ενός ή περισσοτέρων από τους τρεις Θεματικούς Άξονες του:

1. Πολιτισμός – Το σταυροδρόμι ευρωπαϊκών πολιτισμών
2. Περιβάλλον: Στις 10 πιο Βιώσιμες και «Πράσινες» πόλεις στον κόσμο
3. Επιστήμη – Η «συγκατοίκηση» της Αλχημείας με πρωτοπόρους Αστρονόμους

Το έργο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ® αναγνωρίζεται από επίσημους φορείς, οι οποίοι τής δίνουν την αιγίδα τους:

Το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία έλαβε εμβληματικές χορηγίες, μεταξύ αυτών η αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Πράγα το Μάρτιο του 2024 έχει λάβει την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ΕΛΕΜΑΣΥΝ® παραμένει απολύτως προσηλωμένη και πιστή στο όραμα και την ευρωπαϊκή της κατεύθυνση, την οποία και φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στα Συνέδριά της. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η προσφορά στην επιστήμη, αλλά και ο απύθμενος πλούτος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν πυλώνες οικοδόμησης του ήθους των πολιτών του μέλλοντος.

Από την άλλη, η συμμετοχή στα Διεθνή Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια που διοργανώνει η ΕΛΕΜΑΣΥΝ® , αποτελεί και σημαντικό σταθμό για τους εκπαιδευτικούς: Δε συνιστά μόνο ευκαιρία για επέκταση της εκπαιδευτικής τους δράσης, αλλά και ουσιαστική πιστοποίηση των ικανοτήτων τους να καθοδηγούν, να εμπνέουν, να ενδυναμώνουν τη δημιουργικότητα και τα μοναδικά ταλέντα μαθητριών και μαθητών. Να αναζητούν διαρκή διεύρυνση των οριζόντων και της δράσης τους.

«Οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ώθηση να εμβαθύνουν κι άλλο στην επιστημονική σκέψη και θεμελίωση, αλλά και να ασχοληθούν εκτενέστερα με την ολοένα και πιο πρόδηλη κλιματική κρίση, με την ανάγκη κατανόησης της έννοιας της επιστημονικής θεμελίωσης και του ορθού λόγου ως τρόπου συνολικής σκέψης και στάσης ζωής, με την πολιτισμική κληρονομιά, με την ιστορία», τονίζει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρουμε την αναγκαία σπίθα, τις απαραίτητες προσλαμβάνουσες, προκειμένου να εξοικειωθούν με έννοιες, να αναζητήσουν απαντήσεις και λύσεις, να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν, καθώς και να εμβαθύνουν σε ζητήματα που θα απασχολήσουν άμεσα, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα». Γι’ αυτό, εξάλλου, και η επιλογή της εκάστοτε Θεματολογίας γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη, μέσα από διεξοδική παρακολούθηση της επικαιρότητας, αλλά και της πορείας της επιστημονικής έρευνας.

Η ΕΛΕΜΑΣΥΝ® συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις αυξανόμενες προκλήσεις του διαρκώς μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος, έτσι ώστε να προσφέρει σε κάθε της Συνέδριο εφόδια στις μαθήτριες και τους μαθητές.

Δε μένει στάσιμη, δεν επαναπαύεται, δεν αρκείται σε απλή διεκπεραίωση.

«Τα Συνέδριά μας γίνονται αποκλειστικά για τις μαθήτριες και τους μαθητές. Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές, που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Επιθυμούμε να είναι κάθε φορά ενθουσιασμένα με το σύνολο του ταξιδιού τους – κυριολεκτικά και μεταφορικά – και να επιστρέφουν πλουσιότερες και πλουσιότεροι σε γνώσεις κι εμπειρίες».

«Θέλουμε να συνδράμουμε ώστε να φτιάξουμε τους παγκόσμιους, υπεύθυνους, σκεπτόμενους πολίτες του αύριο», αναφέρει κλείνοντας ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Θα βρείτε πληροφορίες για το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ® εδώ:

https://elemasyn.gr/3o-mathitiko-synedrio 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιγίδα, Συμβουλίου, Ευρώπης, 4 000, ΕΛΕΜΑΣΥΝ, Πράγα,aigida, symvouliou, evropis, 4 000, elemasyn, praga