Με ποια διάσημη ταιριάζει το σχήμα προσώπου σας;

Επιλέγοντας χρυσά κοσμήματα έχετε λάβει υπόψη διάφορες παραμέτρους εκτός από το σχήμα του προσώπου σας. Κι όμως συχνά τα σωστά σκουλαρίκια ή το ιδανικό κολιέ μπορεί να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας, ενώ τα λάθος κοσμήματα μπορεί να κάνουν το στυλ σας να δείχνει υπερβολικά εξεζητημένο.

Οι στυλίστες επιμένουν και τηρούν ευλαβικά τον κανόνα βάσει του οποίου η επιλογή των κοσμημάτων, θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα το σχήμα του προσώπου. Με μια

ακατάλληλη επιλογή μπορεί να στρέψετε την προσοχή σε σημεία, που δεν είναι το ατού σας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε πόντους από την εμφάνισή σας. Γι’ αυτό λοιπόν προτού επιλέξετε κόσμημα, εντοπίστε σε ποια κατηγορία από τις ακόλουθες 6 ανήκετε: Οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο, ορθογώνιο, τριγωνικό ή καρδιά.

‘Διάσημα’ σχήματα προσώπου

Και μπορεί για κάποιους να είναι πιο εύκολο να κατασταλάξουν, απλώς και μόνο με μια ματιά στον καθρέφτη, άλλοι θα πρέπει να κάνουν την έρευνά τους. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το δικό σας σχήμα προσώπου, παραθέτουμε έναν σύντομο οδηγό. Σε αυτόν θα δείτε ποιες διασημότητες έχουν ποιο σχήμα προσώπου και ποιες μετρήσεις μπορείτε να αξιοποιήσετε. Οπωσδήποτε πολύτιμοι λίθοι, όπως τα διαμάντια ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου, αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι το σχήμα στο οποίο θα τα προτιμήσετε, ώστε να σας κολακεύσουν.

Για να καταλάβετε το σχήμα του προσώπου σας λάβετε υπόψη και κάποια άλλα γενικά χαρακτηριστικά. Παράδειγμα, μια στρογγυλή γραμμή σαγονιού σημαίνει, ότι έχετε στρογγυλό πρόσωπο. Από την άλλη ένα μυτερό πηγούνι παραπέμπει στο σχήμα καρδιάς. Παρατηρήστε τις γωνίες του προσώπου σας. Είναι απαλές ή μήπως πιο έντονες; Έχοντας συγκεντρώσει μια λίστα με τα χαρακτηριστικά σας συγκρίνετέ την με τα σχήματα των παρακάτω διασημοτήτων, ώστε να διαπιστώσετε, αν ταιριάζουν με το δικό σας.

Στρογγυλό πρόσωπο, όπως η Selena GomezΤετράγωνο πρόσωπο, όπως η Demi LovatoΣε σχήμα διαμαντιού- καρδιάς, όπως η Anna KendrickΟβάλ, όπως η BeyonceΣε σχήμα καρδιάς, όπως η Kourtney KardashianΟρθογώνιο πρόσωπο, όπως η Olivia Wilde

Τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε μια μείξη σχημάτων, με πιο κοινό συνδυασμό αυτόν του ορθογώνιου με το οβάλ πρόσωπο, όπως η Jennifer Lopez. Αν λοιπόν δείτε, ότι δεν είστε ξεκάθαρα ένας από τους παραπάνω τύπους, αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον συνδυάζεται χαρακτηριστικά διαφόρων σχημάτων. Ακολούθως θα δούμε ποια κοσμήματα ταιριάζουν σε ποια σχήματα για να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς.

Οβάλ πρόσωπο: Πιο λεπτεπίλεπτα σμαράγδια

Τα σμαράγδια ως λίθος ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες, το ζητούμενο όμως είναι σε ποιο σχήμα ή μέγεθος θα σας αναδείξουν. Έτσι όταν μιλάμε για το οβάλ σχήμα, θα πρέπει να προτιμώνται μικρότερα σε μέγεθος σκουλαρίκια και κολιέ. Επειδή το οβάλ πρόσωπο είναι αρκετά μακρόστενο, καλύτερα να αποφεύγονται τα μακριά σκουλαρίκια. Ενδιαφέρον έχουν τα ear climber σκουλαρίκια, καθώς έχουν φορά προς το πάνω μέρος του αυτιού. Ως προς τα κολιέ, τα τσόκερ είναι μια εξαιρετική λύση.

Οι καμπύλες κολακεύουν το τετράγωνο πρόσωπο

Οι έντονες γωνίες του τετραγώνου προσώπου απαλύνονται από τις καμπύλες γραμμές των στρογγυλών κοσμημάτων, όπως οι κρίκοι. Επίσης καλό είναι σκουλαρίκια και κολιέ να είναι μακριά.

Στρογγυλό πρόσωπο και κολιέ σε σχήμα V

Βασική επιδίωξη των στρογγυλών προσώπων είναι το να δείχνουν ευρύτερα. Γι’ αυτό τον λόγο τα στρογγυλά κοσμήματα εδώ είναι απαγορευτικά. Προτιμήστε σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ ή κολιέ σε V.

Δώστε ένταση στο σχήμα καρδιάς με ογκώδη κοσμήματα

Αυτό το σχήμα έχει ευρύ μέτωπο και στενό πηγούνι, οπότε κάθε σημείο πρέπει να τονιστεί με το αντίστοιχο κόσμημα. Τα σκουλαρίκια σε στυλ πολυελαίου ή τα τριγωνικά και ογκώδη σκουλαρίκια είναι εξαιρετικά γι’ αυτό το σχήμα.

Μην ξεχνάτε όμως και τα χέρια σας. Αν θέλετε να αναδείξετε ένα office look φορέστε ένα όμορφο ρολόι σε αυστηρές γραμμές. Παρόλα αυτά το ρολόι μπορεί να φορεθεί και σε βραδινή εμφάνιση, εφόσον κοσμείται από ιδιαίτερους λίθους κι έχει ξεχωριστό σχεδιασμό. Μπορείτε με μια αναζήτηση στα μεταχειρισμένα ρολόγια να βρείτε και vintage κομμάτια μεγάλων οίκων, που θα αναδείξουν την εμφάνισή σας. Τέλος αυτό που έχει σημασία, είναι να αισθάνεστε εσείς όμορφα, γι’ αυτό επιλέξτε κάτι, που θα σας κάνει απαστράπτουσα μέσα και έξω.

Keywords
Τυχαία Θέματα