Με ομιλία Τσίπρα η έναρξη του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Πέμπτη

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε νωρίς το πρωί στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media την πρότασή του για ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων 50/50 σε όλα τα συλλογικά όργανα αλλά και στα ψηφοδέλτια του κόμματος, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία την

ερχόμενη Κυριακή με το κλείσιμο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου στο κλειστό γήπεδο Φαλήρου.

Οι δύο καίριες προτάσεις του για εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα μέλη του κόμματος θα τεθούν προς έγκριση το ερχόμενο Σάββατο στις 16 Απριλίου μέσα από κάλπες που θα στηθούν, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αιτιάσεις πως για τόσο σημαντικές αλλαγές θα γίνει απλώς έγκριση δια βοής από το σώμα του Συνεδρίου.

Οι πρόσφατες πάντως εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη σύνεδρων έδειξαν ότι η λεγόμενη προεδρική πλειοψηφία που υποστηρίζει άλλωστε και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα έχει ισχυρές δυνάμεις έναντι της μειοψηφίας της “Ομπρέλας”, που ακόμη και στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο εξέφρασε δια των μελών της τις αντιρρήσεις της.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον 5.000 συνέδρων που εξελέγησαν από τις εσωκομματικές διαδικασίες κι ενδεχομένως κατά την έναρξή του να γίνουν και οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων πολιτικών κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μεγάλο στοίχημα για τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την Κουμουνδούρου είναι ο αριθμός των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες της 15ης Μαΐου για την εκλογή της της συλλογικής ηγεσίας.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες για την επιλογή αντιπροσώπων ψήφισαν περίπου 40.500 μέλη και στόχος είναι για την εκλογή προέδρου τα μέλη να έχουν αυξηθεί και να έχουν φθάσει τις 70.000. Για τον σκοπό αυτό δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και όσοι προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 15 Μαίου και συμπληρώσουν το απογραφικό δελτίο για την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών εάν θα τον ικανοποιούσε η εκλογή του με ποσοστό 70% (από τα μέλη) απάντησε: “Είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Διότι έχω εκλεγεί αρκετές φορές με ψηλά ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ και έχω πάρει και εκατομμύρια ψήφους ως επικεφαλής του κόμματος.

Άρα, εγώ δεν κρίνομαι από αυτή τη διαδικασία ως πρόσωπο. Κρίνεται η στρατηγική που θέλω και παλεύω συλλογικά να υλοποιήσουμε ως κόμμα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις του ενός κόμματος αναβαθμισμένου με ποιοτική εσωτερική δημοκρατία, αλλά και ενός κόμματος χρήσιμου, να κυβερνήσει ξανά τη χώρα, γιατί σύντομα πιστεύω ότι θα κληθούμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα, Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέμπτη,tsipra, synedriou syriza-ps, pebti