Μαίνεται το πύρινο μέτωπο: Καίγονται σπίτια και ΙΧ σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Σαρωνίδα – Τι συνέβη με τον ύποπτο που είχε προσαχθεί από τις Αρχές

Καλά κρατεί δυστυχώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (17/07) στον Κουβαρά Αττικής και έχει επεκταθεί προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα.

Ως τώρα, σπίτια και ΙΧ έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, την ώρα που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροβεστών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα

για εναέριο συντονισμό.

Ελεύθερος ο αλλοδαπός που είχε προσαχθεί ως ύποπτος

Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο αλλοδαπός ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος από την περιοχή του Κουβαρά, όπου ξέσπασε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει σκορπίσει την καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Λαγονήσι εκκενώστε προς #Αθήνα

Δασική πυρκαγιά

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2023

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Αθήνα

Νωρίτερα, νέο μήνυμα από το 112 ενημέρωσε τους πολίτες να μην κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιά Φώκαια αλλά προς την Αθήνα.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι, εκκενώστε προς Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ το μέλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας Ντίνος Λιούμης έχουν αποσταλεί οχήματα και πούλμαν για την απομάκρυνση των κατοίκων, ότι εκκενώθηκε το Μοναστήρι και κρίσιμες περιοχές καθώς και ότι οχήματα και υδροφόρες με όλο το σώμα εργαζομένων, εθελοντών κλπ συμμετέχουν στη κατάσβεση με όλες τις δυνάμεις τους.

Ως «κόλαση» περιέγραψε ο επί δεκαετίες (τέως σήμερα) δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου το πύρινο τοπίο που συνεχώς εξαπλώνεται ταχύτατα κατά μήκος τουλάχιστον 3 χλμ. λόγω των ισχυρών ανέμων από Κουβαρά, σε Πέτα, Πάνειο Όρος, Καλύβια, Μελισσουργό και περιμετρικά των Καλυβίων προς Σαρωνίδα και Ανάβυσσο.

Ο καπνός από την πυρκαγιά έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα

«Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα», αυτό τονίζει μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στην ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 55 km/h, δηλαδή τα 7-8 μποφόρ.

Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία.

Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση».

Όπως τονίζει ο κ. Καλλιάνος οι άνεμοι «από αύριο το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) μποφόρ αντίστοιχα.

Το έργο του κρατικού μηχανισμού δεν θα είναι εύκολο. Γι’ αυτό “φώναζα” τόσες μέρες από τα δελτία του MEGA».

Keywords
Τυχαία Θέματα