Μάικ Άμπου Χάντμπα: Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ τη ρατσιστική επίθεση κατά του υποψηφίου στην Ηλεία- Στο πλευρό του και η Ακρίτα

Τη συμπαράσταση στον Μάικ Άμπου Χάντμπα, υποψήφιο στην Ηλεία καταδίκασε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλοντας παράλληλα τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε μέσω του διαδικτύου.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε από το βήμα της Βουλής και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι

τιμή για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια υποψηφίων βουλευτών, όπως ο Μάικ ‘Αμπου Χάντμπα. Γεννημένος στην Ηλεία από πατέρα Παλαιστίνιο και μητέρα Ελληνίδα, ο Μάικ είναι ένας ενεργός πολίτης, μάχιμος δικηγόρος και αυτοδιοικητικός, που καθημερινά προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό για τον τόπο, την Ηλεία, και τους συμπολίτες του. Στεκόμαστε δίπλα στον Μάικ ‘Αμπου Χάντμπα στην προσπάθειά του για μια δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Η ρατσιστική επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά στοιχεία εξαιτίας της καταγωγής και του όνοματός του είναι χυδαία και πρέπει να αποδοκιμαστεί από κάθε προοδευτικό πολίτη». Καταλήγει με την επισήμανση πώς όσοι «με κίνητρα ρατσιστικά προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σύσσωμη την προοδευτική παράταξη. Ως εδώ» επισήμανε ακόμη.

Στο πλευρό του και η Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα έσπευσε από το προφίλ της στο facebook να στηρίξει τον Μάικ Άμπου Χάντμπα γράφοντας:

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου από τον κόσμο

εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο

Γιάννης Ρίτσος

με τον Maik Abu-Hadba».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάικ Άμπου Χάντμπα, Καταδικάζει, ΠΑΣΟΚ, Ηλεία-, Ακρίτα,maik abou chantba, katadikazei, pasok, ileia-, akrita