Λαβίδας: Η ΑΒ Βασιλόπουλος δεν είναι το πιο ακριβό σουπερμάρκετ

Με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, η αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος σχεδιάζει την αντεπίθεση της στο μέτωπο του ανταγωνισμού, προκειμένου να βελτιώσει τόσο μερίδιο της στην αγορά, αυξάνοντας τις πωλήσεις της, όσο και την ασθμαίνουσα κερδοφορία της.

Όπως ανέφερε χτες ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Λαβίδας σε συνάντηση του με τους δημοσιογράφους ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι η αλυσίδα διαθέτει 850 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με σταθερά χαμηλές τιμές και σκοπεύει στο επόμενο διάστημα να αυξήσει τον αριθμό τους στα 1.200.

Σύμφωνα

με τον κ. Λαβίδα το μεγάλο στοίχημα για την αλυσίδα είναι να αντιστρέψει την αντίληψη που υπάρχει σε πολλούς καταναλωτές πως η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι το πιο ακριβό σούπερ μάρκετ.

«Ο κόσμος μας θεωρεί ακριβούς, αυτό όμως απέχει από την πραγματικότητα.

Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την αντίληψη, καθώς εμείς δεν αισθανόμαστε ότι πουλάμε μόνο προϊόντα, αλλά και υπηρεσία», ανέφερε.

Όσον αφορά το επενδυτικό της πλάνο, η αλυσίδα μέσα στο 2023 πρόκειται να επενδύσει περίπου 60 εκατ. ευρώ με στόχο την δημιουργία 10 νέων ιδιόκτητων καταστημάτων και 50 νέων σημείων στο δίκτυο franchise.

Σε ότι αφορά τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη το νέο κατάστημα στην πλατεία Κέννεντυ στο Χαλάνδρι αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα, ενώ στόχος είναι το μεγάλο κατάστημα που ετοιμάζεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Αναφορικά με το θέμα ενδεχόμενων εξαγορών, όπως ανέφερε έχουν διακοπεί εδώ και καιρό οι συζητήσεις με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γέγος ΑΕ, αν και όπως τόνισε «είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες εξαγορές, αλλά όλοι στην αγορά κρατούν στάση αναμονής, αφού περιμένουν όλοι να δουν πως θα τα βγάλουν πέρα».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος σε αριθμούς

Η αλυσίδα διαθέτει 592 καταστήματα, που «αθροίζουν» 352.114 τ.μ. σε 231 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Από το συνολικό αριθμό καταστημάτων τα 264 αντιστοιχούν στο δίκτυο franchise, που είναι το μεγαλύτερο στον κλάδο της οργανωμένης λιανικής με παρουσία σε 61 πόλεις/περιοχές.

Οι χώροι αποθήκευσης εκτείνονται σε 125.000 τ.μ.

Το ΑΒ Home Shop Center, το dark store που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του ηλεκτρονικού καταστήματος της ΑΒ Βασιλόπουλος, περιλαμβάνει 11.000 κωδικούς.

Η αλυσίδα επιστρέφει 25 εκατ. ευρώ ετησίως μέσα από το loyalty σχήμα AB Plus.

Σε ποσοστό 90% συνεργάζεται με έλληνες παραγωγούς κυρίως στα φρέσκα προϊόντα, ενώ ο αριθμός των προμηθευτών της αλυσίδας ξεπερνούν τους 600.

Απασχολεί 14.000 εργαζόμενους, έχοντας καταβάλλει σε μισθοδοσία 220 εκατ. ευρώ το 2021 και επιπλέον 23 εκατ. ευρώ σε παροχές.

Υπολογίζεται πως 2,2 εκατομμύρια είναι οι πελάτες που επισκέπτονται τα καταστήματα «ΑΒ» την εβδομάδα.

Το 2021, παρείχε γεύματα αξίας άνω των 8 εκατ. ευρώ μέσα από το Πρόγραμμα Τρόφιμα Αγάπης.

Διαθέτει 98 πρωτοποριακά Kέντρα Aνακύκλωσης (ΤΕΧΑΝ).

Keywords
Τυχαία Θέματα