Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ στην εξεταστική

Για “βόμβα μεγατόνων” κάνουν λόγο κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη σημερινή κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου που αποκάλυψε κατά τις πληροφορίες πως την ίδια ημέρα που ο κ. Κοντολέων πήγε στην Επιτροπή Θεσμών, η ΕΥΠ διέγραψε το σύστημα παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων η καταστροφή του συστήματος έγινε με εντολή του πρώην διοικητή

της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα. Δηλαδή στις 29 Ιουλίου, την ημέρα που οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται τονίζοντας πως η απόλυτη πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Ράμμος κατέθεσε στην Εξεταστική πως τόσο η εισαγγελέας με αρμοδιότητα την ΕΥΠ κ. Βλάχου όσο και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης τον απέκλεισαν από τον έλεγχο της διαδικασίας. Για την ακρίβεια σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζήτησε να ελεγχθεί η διαδικασία η οποία σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν 2225/1994 προβλέπει ότι η άρση του απορρήτου για εθνικούς λόγους γίνεται είτε γιατί το ζητεί μία Αρχή (πχ Αστυνομία), είτε γιατί το ζητεί ο εισαγγελέας. Ωστόσο η προσπάθειά του να διαπιστώσει εάν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία έπεσε στο κενό κάτι το οποίο φέρεται να κατήγγειλε ενώπιον της Εξεταστικής λέγοντας πως “δεν θα το αφήσω αυτό εδώ”.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του κατήγγειλε τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη πως συνέχισε να αντιτάσσει στην εξεταστική επιτροπή το απόρρητο και σε ό,τι αφορά την επιβεβαίωση της μαρτυρίας του και σε ό,τι αφορά την αποστολή των σχετικών εγγράφων που έχει αιτηθεί η Επιτροπή από την ΕΥΠ. Υπέπεσε δε σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖα-ΠΣ σε πολλαπλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα “αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευθεί ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έχει απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα”.

Σημειωτέον πως αύριο στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναφέρει το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη με το λογισμικό predator. “Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα ατόπημα δεν θα είναι ένα άλλο επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψη η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής. Κάθε άλλη στάση στην διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μία φορά των δημοκρατικών διαδικασιών” δήλωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΔΑΕ,kykloi syriza, adae