Κτηματολόγιο Αθηνών: Ατελείωτες ουρές πολιτών με 12ωρη αναμονή- Τι απαντά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ουρές πολιτών σχηματίζονται στην οδό Αριστοτέλους, έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, καθώς οι πολίτες στήνονται μέχρι από το… βράδυ για να πάρουν σειρά και να αποκτήσουν χαρτάκι προτεραιότητας.

Πολλοί είναι αυτοί που στήνονται έξω από το Κτηματολόγιο από τις 9 το βράδυ!

Τα ονόματά τους γράφονται σε μια κόλλα χαρτί που βρίσκεται κολλημένη έξω από το κτίριο.

Σε αυτοψία που έκανε το MEGA στις 06:10 το πρωί της Παρασκευής, στις λίστες αναμονής είχαν εγγραφεί ήδη 51 άτομα.

Κάποιοι φαίνεται πως φτάνουν στο

σημείο από τις 20.30 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας για να εξυπηρετηθούν άμεσα με το που θα ανοίξει το γραφείο.

Ένας πολίτης μίλησε στην κάμερα του MEGA, λέγοντας ότι ο ίδιος βρισκόταν έξω από το Κτηματολόγιο Αθήνας από χθες το βράδυ στις δώδεκα και είχε αριθμό εξυπηρέτησης το 35.

Μετά τις αντιδράσεις το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα που αναφέρει πως από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Ακόμη, αναφέρεται πως για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κτηματολόγιο Αθηνών, Ατελείωτες, 12ωρη -, Ψηφιακής Διακυβέρνησης,ktimatologio athinon, ateleiotes, 12ori -, psifiakis diakyvernisis