Κοίταξε στα μάτια τη Γαλλία αλλά δεν έφτανε!

Απέναντι ήταν μια ευρωπαϊκή... dream team. Μια ομάδα που πριν μερικούς μήνες έχασε στα πέναλτι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Με ένα ρόστερ που προκαλεί ίλιγγο… Μπαπέ και Γκριζμάν, Καμαβιγκά και Κομάν, Ουπαμεκανό και Κόλο Μουανί. Και πάει λέγοντας. Η κορυφαία ευρωπαϊκή εθνική ομάδα, στην κατάμεστη έδρα της στο Παρίσι. Εξ ορισμού μια αποστολή που μόνο εύκολη δεν ήταν για την Ελλάδα. Το αντίθετο. Εξαιρετικά δύσκολη

απέναντι στην Γαλλία, που ήταν, είναι και προφανώς παραμένει το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Οι συνεχόμενες… βουτιές για πέναλτι του Κιλιάν Μπαπέ στο πρώτο μέρος δεν έριξαν την παγίδα τον Λαόθ, ώστε να κάνει το μεγάλο λάθος στο τελευταίο ματς της καριέρας του. Η Εθνική ομάδα με σωστή αμυντική τακτική, αλλά κι έναν εξαιρετικό (όποτε χρειάστηκε) Βλαχοδήμο κράτησε μακριά πολλούς κινδύνους, χωρίς πάντως με την σειρά της να φανεί απειλητική στα γαλλικά καρέ.

Όμως το ζητούμενο εξ αρχής ήταν κυρίως να κρατηθεί το… μηδέν στα «γαλανόλευκα» καρέ και το πρώτο ημίχρονο βγήκε με την αποστολή να έχει έρθει εις πέρας.

Η επανάληψη ξεκίνησε… στραβά για την Ελλάδα με το χαζό (στα όρια της κόκκινης κάρτας) πέναλτι του Μαυροπάνου στον Γκριζμάν! Ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εξαιρετικά το πέναλτι του Μπαπέ, όμως ο απόλυτα αρνητικός πρωταγωνιστής της φάσης Μαυροπάνος μπήκε βιαστικά στην περιοχή και ο Λαόθ έδειξε επανάληψη. Αυτή την φορά ο άσος της Παρί δεν λάθεψε και με τόσο… ξενερωματικό τρόπο η Γαλλία πήρε κεφάλι στο σκορ.

Μια εξέλιξη που σίγουρα ήταν άδικη για την εικόνα που είχε ως εκείνη την ώρα η Εθνική ομάδα κάνοντας τη συνέχεια ακόμη πιο δύσκολη, αφού επιθετικά δεδομένα οι παίκτες του Πογέτ δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες να απειλήσουν.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν στο 69΄… τρίτωσε το κακό για τον Μαυροπάνο που ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Μπαπέ και είδε την κόκκινη κάρτα. Με το 1-0 εις βάρος της και με δέκα παίκτες η Ελλάδα στα υπόλοιπα 20 λεπτά είχε ως μόνο στόχο να… περιορίσει τη ζημιά. Να μην ανοίξει το σκορ και να κρατήσει την όποια ψυχολογία από τον τρόπο που ήρθε η ήττα. Ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι.

Έμεινε η πικρή γεύση από μια… κρύα ήττα, το «γαμώτο» για το κάτι παραπάνω, αλλά μένει και η καλή εικόνα, η αισιοδοξία και η πίστη για μια συνέχεια που έχει να δώσει πράγματα στην εθνική Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοίταξε, Γαλλία,koitaxe, gallia