Κομπωτή: Ροζ μπαλόνια και γλυκά στην κηδεία της 3χρονης Κατερίνας – Δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε η μικρή

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της μικρής οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν το παιδί τους μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.

Η κηδεία του μικρού κοριτσιού έγινε στο χωριό απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας της, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, στο χωριό Κομπωτή του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Μάλιστα, ο στολισμός της εκκλησίας του Αγίου Ιερόθεου παρέπεμπε σε βάφτιση κι όχι σε κηδεία.

Στον προαύλιο χώρο του ναού υπήρχαν ροζ και άσπρα μπαλόνια, ενώ σε δύο τραπέζια είχαν τοποθετηθεί κουφέτα και γλυκίσματα.

«Πονάει το πόδι μου», είχε πει η μικρή στους γονείς της προτού ξεκινήσει ο Γολγοθάς των 11 ημερών και καταλήξει η μικρούλα…

«Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να το πιστέψω»

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη». Τα λόγια της μητέρας του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε -κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες- την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο, συγκλονίζουν.

«Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

Η οικογένεια προσπαθεί να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το κοριτσάκι τους έφυγε τόσο άδικα και -ότι ακόμη και τώρα- κανείς δεν τους δίνει μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Τα ερωτήματα πολλά. Η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα