Κιβωτός του Κόσμου: Στην Καλαμάτα όπου ξεκίνησε η ασέλγεια του καταγγέλλοντος ήταν και ο πατέρας Αντώνιος

Ένα βίντεο από την εκδρομή στην Κιβωτό του Κόσμου, στην Καλαμάτα, εκεί όπου ξεκίνησε η ασέλγεια του πρώην φιλοξενούμενου στη Δομή από εργαζόμενο στην «Κιβωτό», όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ήρθε στη δημοσιότητα από το MEGA το απόγευμα της Παρασκευής 18/11.

Ειδικότερα, στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA φαίνεται ο πατέρας Αντώνιος να έχει αγκαλιά δύο παιδιά, αλλά

υπάρχουν και άλλα παιδιά από τη δομή.

Κάποιο από τα παιδιά αυτά του βίντεο είναι ο σημερινός καταγγέλλων.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο παρακάτω:



Τι δήλωνε ο πατήρ Αντώνιος λίγο πριν «σκάσει» η καταγγελία! «Έχουμε πολλές δικλίδες για την ασφάλεια των παιδιών»

Την ίδια στιγμή ως τραγική ειρωνεία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής και δημιουργός της «Κιβωτού του Κόσμου», πριν λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA, μίλησε για τις δικλείδες που υπάρχουν για την ασφάλεια των ανηλίκων που φιλοξενούνται στην δομή.

Η απάντησή του ήρθε έπειτα από ερώτηση της Νίκης Λυμπεράκη για τις κακοποιήσεις στην Ελλάδα κι αν τον αγχώνει η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό»:

«Είναι ένα άγχος, αλλά έχουμε πολλές δικλίδες για την ασφάλεια των παιδιών. Τα παιδιά δεν μένουν ποτέ μόνα τους.

Υπάρχουν οι παιδαγωγοί, πίσω τους υπάρχει ο υπεύθυνος των παιδαγωγών κοκ. Επίσης υπάρχουν κάμερες παντού και είμαστε παρόντες με τους κατάλληλους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε.

Πρόκειται για τους διευθυντές των σπιτιών. Ξέρουμε την ζωή τους, είναι πολλά χρόνια μαζί μας, είναι οικογενειάρχες. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η επιλογή των κατάλληλων προσώπων.

Δεν προσλαμβάνουμε κάποιον μόνο με τη συνέντευξη. Θα πρέπει να εκπαιδευτεί, να μάθει πως λειτουργούμε. Έχουμε έναν κώδικα».

Keywords
Τυχαία Θέματα