Κιβωτός του Κόσμου: Νέα παρέμβαση του πατέρα Αντώνιου -«Όλα είναι ψέματα, δεν έχω κάνει κάτι» – Σαρώνουν τις δομές Αστυνομία και ορκωτοί λογιστές

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού με την αστυνομία να επικεντρώνει την προσοχή της σε συγκεκριμένα στελέχη της δομής

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο πατέρας Αντώνιος τοποθετείται ξανά μέσω του στενού του περιβάλλοντος, εμμένοντας στη θέση πως «όλα είναι ψέματα», αναφερόμενος στη «βροχή» καταγγελιών που έχουν δει το φως της

δημοσιότητας, ενώ χρησιμοποιεί και τη φράση «κακή κατασκευή σεναρίων».

Το περιβάλλον το πατέρα Αντωνίου εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες συνολικά.

«Είναι όλα ψέμματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ότι έκανα στη ζωή μου καλύτερα, είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, για τα οποία είναι όλο το έργο μου»

Σαρώνουν τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου

Την ίδια ώρα οικονομική αστυνομία και ορκωτοί λογιστές σαρώνουν τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε όλη την χώρα.

Μετά την έφοδο στη δομή της Χίου, τους οικονομικούς ελέγχους στον Κολωνό, σειρά στις έρευνες των αρχών είχαν οι δομές της οργάνωσης σε Γιάννενα και Καλαμάτα.

Στην δομή της Πελοποννήσου, αστυνομικοί εντόπισαν σε κλειδωμένο συρτάρι ένα όπλο. Η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega τους υπέδειξε που ήταν το όπλο, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν εκεί ξεχασμένο από την προηγούμενη διοίκηση. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της.

Δεκαπέντε πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών ενώ από την Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει ο νέος κύκλος καταθέσεων από πρόσωπα «κλειδιά».



Ορκωτοί λογιστές στην «Κιβωτό» του Κολωνού

Τη δομή στον Κολωνό επισκέφθηκε την Παρασκευή η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στη δίωρη συνάντηση που είχε το νέο διοικητικό συμβούλιο με την Δόμνα Μιχαηλίδου, συζητήθηκε και διασφαλίστηκε ότι η Κιβωτός του κόσμου θα λειτουργεί με σωστά παιδαγωγικά πρότυπα ενώ για μια ακόμα ημέρα κλιμάκιο ορκωτών λογιστών συνεχίζει την έρευνα για τα οικονομικά της δομής.

Στο μικροσκόπιο όμως μπαίνουν και οι δωρεές που αφορούν σε ακίνητα. ο πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής κατήγγειλε ότι οι υπεύθυνοι της Κιβωτού δεν πλήρωναν τις δανειακές υποχρεώσεις όπως είχε συμφωνηθεί σε κτίριο που τους είχε δοθεί από το δήμο και ζητήσαν την ίδια ώρα την παραχώρηση των εγκαταστάσεων.

 Aδελφός πατέρα Αντώνιου: Τίποτα από αυτά που ακούγονται για την Κιβωτό δεν ισχύει

Ο αδερφός του πατέρα Αντώνιου κάνει λόγο για κυκλώματα και ισχυρίζεται ότι τίποτα από αυτά που ακούγονται για την Κιβωτό δεν ισχύει.

«Δεν γίνεται να σταυρώνουμε έναν άνθρωπο έτσι χωρίς στοιχεία. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά δεν ισχύουν και είναι κρυμμένα άλλα πράγματα από πίσω, τα οποία γνωρίζει όλος ο κόσμος».

Χωρίς να κατονομάσει τους ανθρώπους που βρίσκονται από πίσω υποστηρίζει ότι ο αδελφός του έχει γίνει στόχος επειδή ξεκίνησε από το μηδέν.

«Δε χωνεύεται με τίποτα αυτό το πράγμα, έτσι; Πως ένας απλός ιερέας, ένα φτωχόπαιδο έκανε όλα αυτά τα πράγματα που έκανε. Είναι δυνατόν να τα χωνέψει η πολιτεία και όλα τα άλλα κυκλώματα αυτά τα πράγματα».

Οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» πληθαίνουν και σοκάρουν.

«(Ο παπά Αντώνης) έχει ένα φίλο, ο οποίος πηγαίνει πάντα με τον πάτερ. Παντού όμως. Κι αυτός είχε σκάσει σφαλιάρα σε μια φίλη μου, επειδή πολύ ήρεμα είχε μια διαφωνία με την αδελφή της και αυτός μπήκε μπροστά και της έσκασε σφαλιάρα».

«Δεν μ’ άρεσε το φαγητό και μετά… και μετά… άμα δεν το έτρωγα μία φορά μου το έβαζαν κάθε μέρα, κάθε μέρα» καταγγέλλει 8χρονος πρώην φιλοξενούμενος “Κιβωτός του κόσμου” Βόλου .

– «Τι ήταν αυτό το φαγητό;»

-«Χαλασμένο. Είχα χάσει πολλά κιλά, ήμουν κόκαλο και πέτσα. Όποιος τολμούσε να σκεφτεί να μιλήσει, του έδιναν να καταλάβει ότι θα το μετανιώσει..».

«Αυτός που χαστούκισε την κοπέλα της είπε ότι «αν πεις κάτι παραέξω, δεν θα σε πιστέψουν και δεύτερον θα περάσεις χειρότερα» σημείωσε 15χρονη, πρώην φιλοξενούμενη «Κιβωτός του Κόσμου» της Χίου.

Oι ομαδικές βαπτίσεις με νονά την πρεσβυτέρα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες γονέων φιλοξενούμενων παιδιών που κάνουν λόγο για παράτυπες βαπτίσεις από τον πατήρ Αντώνιο, με νονά μάλιστα τη σύζυγό του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης τον Σεπτέμβριο του 2018 στο διαδίκτυο, αναφέρεται ότι σε ομαδική βάπτιση που πραγματοποιήθηκε στη δομή του Βόλου τα ίδια τα παιδιά « ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό έλαβαν νέα ονόματα».

Αρκετοί γονείς έχουν καταθέσει αίτηση ανάκλησης της προσωρινής επιμέλειας, για να πάρουν πίσω τα παιδιά τους από την Κιβωτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα