Κιβωτός: «Ο πατήρ Αντώνιος είχε ζητήσει να μην φαίνεται το γραφείο του» λέει η εικαστικός που ζωγράφιζε τους τοίχους

Πριν από 18 χρόνια -αφιλοκερδώς- ζωγράφισε τις πόρτες και τα παράθυρα στην Κιβωτό του Κόσμου, όμως, ο πατέρας Αντώνιος, όπως καταγγέλλει η εικαστικός Ντίνα Λιοσάτου, δεν επεδίωξε ποτέ να τη συναντήσει για να την ευχαριστήσει για το έργο της.

«Περιμένεις τουλάχιστον ένα χαρτάκι να γράφει δεν μπόρεσα να παραβρεθώ για να σε ευχαριστήσω. Τίποτα», δήλωσε στο Mega η κ. Λιοσάτου.

«Επειδή ήμουν ανεβασμένη σε μια σκάλα με επτά σκαλοπάτια, ανεβοκατέβαινε να μου προσφέρει μπογιές και πινέλα. Δουλέψαμε τρεις ημέρες στον Κολωνό

και άλλες δύο στον ξενώνα» λέει η εικαστικός που στα δύο κτίρια της δομής εργάστηκε σχεδόν μία εβδομάδα. Μοναδικός βοηθός ο σύζυγός της που της μετέφερε τις σκάλες αλλά και τα υλικά που χρειαζόταν.

«Θέλω να επέμβω και για βιτρό. Μου λέει ”ναι θα ‘θελα και εγώ σε κάποιους προσωπικούς χώρους που έχω πάνω ο ίδιος και δε θέλω να φαίνονται από έξω προς τα μέσα ποιοι είναι”» αποκαλύπτει η ίδια για τον πατέρα Αντώνιο.

Η καλλιτέχνις φιλοτέχνησε ένα κόκκινο βιτρό με παιδική σβούρα. «Μου είπε ”θέλω να μου κάνεις το νηπιαγωγείο, θέλω να μου κάνεις τον χώρο κατήχησης μέσα, θέλω να μου κάνεις το γραφείο μου”. Μου είπε ”θα τα ξαναπούμε κυρία Λιοσάτο”. Αυτό το κάποια φορά δεν έγινε ποτέ», υπογραμμίζει η εικαστικός.

«Τον ρωτάω πότε μπορώ να συναντήσω τον πατέρα Αντώνιο. Μου λέει ”πείτε μου εμένα”. Του λέω ”θέλω κάτι προσωπικό”», συμπλήρωσε η ίδια.

«Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο είναι ότι τα παιδιά αυτά έμεναν νηστικά» τονίζει.

Σημειώνεται ότι η κυρία Λιοσάτου μαζί με τον σύζυγό της εκτός από την προσφορά τους να φιλοτεχνήσουν τους χώρους της «Κιβωτού», είχαν δωρίσει ουκ ολίγες φορές ρούχα, τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές και χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Αντώνιος,kivotos, antonios