Κίνηση «έκπληξη» από την Τουρκία: Ακύρωσε τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Η Τουρκία προχώρησε σε μια κίνηση - έκπληξη ακυρώνοντας τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη.

Η συγκεκριμένη άσκηση περιλάμβανε την ανάπτυξη του συνόλου του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και φυσικά σενάρια στα οποία θα συμμετείχε και η τουρκική πολεμική αεροπορία με πτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας

θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μία κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, μετά τα διθυραμβικά σχόλια και του τουρκικού Τύπου και το θετικό κλίμα που ακολουθεί την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η χώρα μας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς τόσο με ανθρωπιστική βοήθεια όσο και με την παρουσία διασωστών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA όμως, ο ελληνικός εναέριος χώρος έχει παραβιαστεί 104 φορές από τότε που έγινε ο σεισμός, δηλαδή τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό δεν έχει συμβεί με μαχητικά, παρά με drones, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Ωστόσο βασικός λόγος που άλλαξε τον προγραμματισμό της Άγκυρας όσον αφορά την άσκηση φαίνεται να είναι ο σεισμός και το γεγονός ότι πλήθος δυνάμεων του τουρκικού στρατού έχει αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές και συνδράμει με ποικίλους τρόπους στην αντιμετώπιση της καταστροφής.



Keywords
Τυχαία Θέματα