Κηδεία Αιμίλιου Ζαχαρέα: Συντετριμμένη η κόρη του Μάρα, στο τελευταίο αντίο

Τελέστηκε σήμερα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου Αιμίλιου Ζαχαρέα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη.

Στο πλευρό της ήταν φυσικά ο σύζυγός της, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Το παρών στην κηδεία

του Αιμίλιου Ζαχαρέα έδωσαν μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Φίλης, η Ράνια Σβίγκου, κ.α.

«Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας και φύγαμε”. (Αιμίλιος Ζαχαρέας 1935 – 2023)», είχε γράψει η Μάρα Ζαχαρέα πριν από δύο ημέρες σε ανάρτησή της στο instagram, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο της πατέρα.

Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς και για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4. Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφάσισαν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα