Ανδρουλάκης στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ: Η μόνη διαφορά Τσίπρα – Μητσοτάκη είναι η καλοραμμένη γραβάτα του δεύτερου

«Να αγκαλιάσουμε όλους τους αδύναμους όπως έγινε στα πρώτα χρόνια της Παράταξής μας. Να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που πήγαν στις εσωκομματικές κάλπες τον Δεκέμβριο του 2021, υπογραμμίζοντας: «Πριν ένα χρόνο μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν

ισχυρή εντολή».

Το μήνυμα που έστειλε στην συνέχεια ήταν ξεκάθαρο: «Δεν θα συμβιβαστώ με καμία πρακτική που πλήγωσε την Δημοκρατική Παράταξη στο παρελθόν! Δεν θα επιτρέψω να αμαυρώσει κανείς αυτή τη νέα πορεία που ξεκίνησε πέρυσι».

Μιλώντας στην συνέχεια για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την κυβέρνηση σχολίασε πως «αφού πρώτα αξιοποίησαν ως Δούρειο Ίππο την κυρία Καϊλή στο θέμα των υποκλοπών, σχεδιάζοντας στην συνέχεια μεταγγραφή αεροδρομίου… και προσπαθούν τώρα να συνδέσουν την παρακολούθησή μου με την υπόθεση της». Χαρακτήρισε δε «ακαριαία» την διαγραφή της, επαναλαμβάνοντας ότι είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να μην είναι υποψήφια εκ νέου με το κόμμα.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απεύθυνε κάποια ερωτήματα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπως: «Ποιανών τα δάνεια αγόρασε ο κύριος Πάτσης;» και «Ποιος είναι ο λόγος που με παρακολουθούσε η ΕΥΠ;».

Την ίδια ώρα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παιχνίδια με τους θεσμούς» επισημαίνοντας για κυβερνών κόμμα και αξιωματικήα ντιπολίτευση να «μη μας κουνούν το δάχτυλο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο ούτε του κολλητού ούτε του ανηψιού».

«Καθαρός ουρανός δεν φοβάται» ανέφερε με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν θα ανεχθώ καμία πρακτική που βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από την Παράταξη» συνέχισε.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «H σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη γιατί παρουσιάζεται το πρόγραμμά μας, που εργαστήκαμε πάνω σε αυτό μήνες» και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Χριστοδουλάκη ο οποίος είχε αναλάβει τον σχεδιασμό του.

«Τα ισχυρά συμφέροντα γίνονται ισχυρότερα» τόνισε σε άλλο σημείο για τη νέα κρίση η οποία δοκιμάζει την ελληνική κοινωνία.

«Το ΕΣΥ και η Δημόσια Παιδεία υποβαθμίζονται προκειμένου να ευνοηθούν τα μεγάλα συμφέροντα» συμπλήρωσε.

«Παρεμβαίνουμε ρεαλιστικά και στοχευμένα για να τηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον πρωτογενή τομέα» είπε για το πρόγραμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Όχι για τις ισχυρές ελίτ όπως κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (…). Έχουμε άλλες πολιτικές προτεραιότηες» σχολίασε καυστικά.

«Αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού. Ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Με ίσες ευκαιρίες στην πράξη (…). Το πρόγραμμά μας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες. Είμαστε το πρώτο ψηφιακό κόμμα, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί» επισήμανε, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά με δικές του προτάσεις.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές

«Γιατί δεν κάνουν άρση του απορρήτου τώρα; Είναι ένας περιφερόμενος θίασος που θα κάνει τα πάντα για να μείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης. Από τις αυταπάτες του Τσίπρα πήγαμε στον εξαπατημένο Μητσοτάκη» είπε αναφερόμενος στις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως υπογράμμισε αιχμηρά: «Η μόνο διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον σεβασμό στους θεσμούς είναι η καλοραμμένη του γραβάτα του κ. Μητσοτάκη».

«Είναι η ώρα της ενίσχυσης των θεσμών. Η ήττα της ΝΔ πρέπει να έρθει χωρίς να επιστρέψουμε στο χθες. Μακριά από καθεστωτικές αντιλήψεις» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «ο αγώνας μας θα είναι νικηφόρος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να ξανά κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη αλλαγής. Να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση» και καταχειροκροτήθηκε όταν έκανε λόγο για την ανάγκη μίας «προοδευτικής κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. Μία κυβέρνηση που θα απαντήσει με σύγχρονο τρόπο».

Παρακολουθήστε live:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παρακολουθήστε, Νίκου Ανδρουλάκη,kentriki epitropi pasok – kinal, parakolouthiste, nikou androulaki