Καρέλια: Αύξηση 107% στην πώληση πούρων στην Ελλάδα

Η ελβετική εταιρεία Villiger -ιδρύθηκε το 1888 από τον 28χρονο τότε Jean και από το 1902 τα ηνία της ανέλαβε η σύζυγός του Louise- "είδε” τις πωλήσεις της στην Ελλάδα να καταγράφουν το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς εντυπωσιακή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την Καπνοβιομηχανία Καρέλιας, η οποία επέκτεινε τη συνεργασία της με την Villiger με το λανσάρισμα της “οικογένειας”

προϊόντων St Louis Blues, οι πωλήσεις σε όγκο των πούρων του οίκου σημείωσαν αύξηση 107%.

Επίσης από την 1η Ιουνίου 2022 η Καρέλιας έχει αναλάβει τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής μιας ευρείας γκάμας προϊόντων της DANNEMANN στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των «MOODS» και των «AL CAPONE».

Η DANNEMANN είναι μια εταιρεία γνωστή για τα πολύ καλής ποιότητας πούρα και cigarillos που φέρουν το όνομά της, με έτος ίδρυσης το 1872.

Εκτός από τις πωλήσεις πούρων η Καλαματιανή καπνοβιομηχανία το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της παρουσίασαν  αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της χρήσης 2021 και ανήλθαν στα 123,3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις αγορές του εξωτερικού, ο όγκος πωλήσεων (Εταιρείας) στο εξάμηνο 2022, σε σύγκριση με το εξάμηνο 2021, σημείωσε αύξηση κατά 5,28%, με ιδιαίτερη θετική πορεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός Βουλγαρίας) και λοιπής Δυτικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Στο σύνολο των Βαλκανικών αγορών, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με αυτά του πρώτου εξαμήνου του 2021. Αντίθετα στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως λόγω των πρόσφατων γεγονότων που επηρεάζουν άμεσα την περιοχή οι πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά. Αντίστοιχη ήταν και η πορεία του όγκου στις αγορές Duty Free της Άπω Ανατολής, επηρεαζόμενες από τις εξάρσεις της πανδημίας στην Κίνα και τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν εκεί.

Στην ελληνική αγορά η Εταιρεία σημείωσε στο εξάμηνο 2022, αύξηση του καθαρού (χωρίς Ε.Φ.Κ.) Κύκλου Εργασιών της κατά 13,9%, συγκριτικά με το εξάμηνο 2021, ενώ ο όγκος στα τσιγάρα κινήθηκε ανοδικά κατά 10,4%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη σημείωσαν στα 22,25% και ανήλθαν στα 50,3 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα