Κακοκαιρία Genesis: Πώς θα κινηθεί το Σάββατο και πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ο μετεωρολόγος, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος μίλησε στο newsit.gr, για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, αλλά και για το ποιες περιοχές δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Μέχρι το απόγευμα χειροτέρεψε ο καιρός παντού στη χώρα, όπως μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος, με εξαίρεση την νότια Εύβοια, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο, καθώς και την Κρήτη,

τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

«Η χώρα το απόγευμα της Παρασκευής ήταν χωρισμένη στα δύο, με βροχές, οι οποίες ήταν πολύ έντονες στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, ενώ δεν έχει βρέξει ακόμα στην Αττική, στην νότια Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη».

Από το μεσημέρι του Σαββάτου βροχές και στην Αττική

Από τα μεσάνυχτα «θα έχουμε μια σχετική ύφεση των φαινομένων, θα παραμείνουν, βέβαια, αρκετές βροχές κατά τόπους, αλλά περιμένουμε από το Σάββατο το μεσημέρι, εκ νέου εκδήλωση αστάθειας σε πολλές περιοχές της χώρας. Το Σάββατο περιμένουμε να βρέξει και στην Αττική, από το μεσημέρι και μετά» σημειώνει.

Από την Κυριακή αυτή η αστάθεια, κυρίως πάνω από τα δυτικά, με αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες, όπως μας μεταφέρει ο κ. Λαγουβάρδος, φαίνεται να διατηρείται τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

«Θέλει προσοχή γιατί στις περιοχές που έχει βρέξει αρκετά ή θα βρέξει, θα συνεχίσει να βρέχει και τις επόμενες μέρες» καταλήγει.

Το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου.

πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα