Κακοκαιρία Avgi: Χιόνια στα βόρεια της Αττικής τις επόμενες ώρες – Πού θα το στρώσει

Σφοδρή αναμένεται η επέλαση της κακοκαιρίας Avgi τις επόμενες ώρες με χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ ήδη χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας που έχουν ντυθεί στα λευκά.

Σε περιοχές όπως Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία χιονίζει από το πρωί, τη στιγμή που υπό την επιρροή της κακοκαιρίας βρίσκεται ήδη η Εύβοια, με χιόνια να έχουν καλύψει το μεγαλύτερο

μέρος του νησιού.

Σε Εύβοια, Βοιωτία όπως και σε οκτώ δήμους της Αττικής δεν θα γίνουν, την Τρίτη, δια ζώσης μαθήματα, την ώρα που συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας.

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε αυξημένη επιφυλακή, με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει οδηγίες για την κακοκαιρία.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των έντονων φαινομένων, σύμφωνα με την πρόγνωση του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στο Mega, ο χειμώνας θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Κρίσιμο, όπως το χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος, για τις χιονοπτώσεις είναι το υψόμετρο των 300m και στις Κυκλάδες, όπως και στην Κρήτη αυτό των 600m.

Οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Συστήνεται προσοχή, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, στην Αττική Οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς μέσα στη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από την Κηφισιά και βορειότερα.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Avgi, Χιόνια, Αττικής, – Πού,kakokairia Avgi, chionia, attikis, – pou