Κ. Χατζηδάκης για Basket League: Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει το μπάσκετ – Τι είπε για την κοινωνική κατοικία
«Eμείς περιμένουμε, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός του μπάσκετ να συμφωνήσουν πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις… Με άλλα λόγια, οι δύο ομάδες να αποδεχθούν ένα “κοινό, σαφές, ξεκάθαρο πλαίσιο”, προκειμένου
Ως εκ τούτου, διεμήνυσε, «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το φαινόμενο αυτό. Όχι μόνο γιατί προφανώς η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει αυτά τα οποία ψήφισε, αλλά και γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους, και απέναντι στους οπαδούς των δύο αυτών ομάδων να προστατεύσουμε το ίδιο το άθλημα και το χαρακτήρα του αθλητισμού».
Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πηγαίνει να τιμωρήσει κανέναν, αλλά «θέλει να προστατεύσει και αυτά που ψήφισε και το ίδιο το μπάσκετ». Η θέση της κυβέρνησης είναι κρυστάλλινη, συμπλήρωσε και «από αυτή τη θέση δεν θα υποχωρήσουμε», ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δηλώνοντας συγχρόνως βέβαιος ότι και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων θέλουν το μπάσκετ να είναι σε υψηλό επίπεδο.
Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη στέγη, από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για 43 διαφορετικές πρωτοβουλίες της στεγαστικής πολιτικής, οι οποίες παρατίθενται στην πλατφόρμα stegasi.gov.gr. Ειδικότερα, είπε πως «η πλατφόρμα αυτή δεν θα είναι απλά και μόνο μια πλατφόρμα πληροφόρησης, αλλά και διάδρασης, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να βρει αυτά που του ταιριάζουν, ποια επίδραση έχει στην τσέπη του κάθε μέτρο, ανάλογα με το προφίλ του κ.λ.π.». Ενώ, συγχρόνως, έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή, σε μόνιμη βάση, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με τη συμμετοχή 8-9 συναρμόδιων υπουργών.
Ένα θέμα στο οποίο επέμεινε ο Κωστής Χατζηδάκης είναι το νομοσχέδιο για την κοινωνική κατοικία/ αντιπαροχή, που αξιοποιεί την ευρωπαϊκή εμπειρία. Εδώ, επενδυτές κατασκευάζουν τα συγκεκριμένα κτίσματα υπό τον όρο ότι «το 30% τουλάχιστον, πρέπει να προορίζεται για κοινωνική κατοικία».
Ερωτηθείς για το πόσα κτίσματα μιλάμε, ο αντιπρόεδρος παρέπεμψε στον προσωρινό κατάλογο 378 ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών, επίσης «κάμποσες χιλιάδες ακίνητα» της ΕΤΑΔ, καθώς και άλλα ακίνητα του ΕΦΚΑ. Ενώ διευκρίνισε ότι «τα ακίνητα δεν είναι πολύ απλό πράγμα», προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί οι διαγωνισμοί «να γίνουν πολύ γρήγορα μέσω και του ΤΑΙΠΕΔ που έχει τη σχετική τεχνογνωσία». Σε κάθε περίπτωση, είπε πως θα ήταν από μέρους του επιπόλαιο να ανακοινώνει ημερομηνίες για ένα έργο, που από τη φύση του είναι αρκετά περίπλοκο. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει.
Στα οικονομικά και με αφορμή σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί «δέχονται ότι η ελληνική οικονομία είναι σε σωστό δρόμο». Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τρεις άξονες: «Πρώτον, με δημοσιονομική σύνεση. Δεν θα ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που αντέχουμε γιατί αυτό ειδικά σε ταραχώδεις καιρούς – όπως τώρα, με τους δασμούς, με την αμφιβολία πώς θα προχωρήσει ο πλανήτης – είναι μια εγγύηση. Με το να έχεις πλεονάσματα, στέλνεις ένα μήνυμα ότι εδώ κάνεις νοικοκυρεμένη διαχείριση. Δεύτερον, θα συνεχίσουμε με μια φιλοεπενδυτική πολιτική, γιατί είναι ο βασικός τρόπος να βάλεις μπροστά τις μηχανές οικονομίας και να δημιουργείς θέσεις εργασίας. Και τρίτον, θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές εκεί όπου απαιτούνται». Και, κλείνοντας τη σχετική αναφορά του δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση του ΟΟΣΑ δηλαδή.
Στο θέμα των πανεπιστημίων, τέλος, ο Κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε από μια γενική πολιτική διαπίστωση: «Το θέμα της προστασίας του πολίτη και της νομιμότητας παντού δεν είναι θέμα που αγγίζει μόνο τη Δεξιά ή το Κέντρο. Κατά την άποψή μου αγγίζει όλους, και την Αριστερά αγγίζει. Τι θέλουν οι αριστεροί; Αυτά που υποστηρίζει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ ή τα άλλα κόμματα του χώρου, να ευλογούμε τις καταλήψεις αν γίνονται από αριστερούς, ενώ αν γίνονται από ακροδεξιούς να γινόμαστε έξαλλοι;», διερωτήθηκε.
Συνεχίζοντας και αφού αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που πήρε αυτή η κυβέρνηση, αλλά και τις προβλέψεις της νέας ρύθμισης για φοιτητές και πρυτάνεις, υπογράμμισε ότι οι νέες αυτές διατάξεις «θα είναι απολύτως συνταγματικές και απολύτως ισχυρές».
Εξάλλου, συμπλήρωσε, «το αυτοδιοίκητο υπάρχει για λόγους ακαδημαϊκής ελευθερίας, όχι για λόγους επιβράβευσης της παρανομίας. Αυτά τα δύο δεν πρέπει να τα συγχέουμε». Και επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι εντάξει «απέναντι στους Έλληνες πολίτες», απέναντι επίσης «στο 99% των φοιτητών και στο σύνολο των καθηγητών, οι οποίοι θέλουν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η εισήγηση του ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο - Τι θα κάνει η διοίκηση
- Ανατροπή από Βρούτση: «Δεν απαιτείται κοινή παρουσία Γιαννακόπουλου–Αγγελόπουλων» - Προς λύση η κρίση στους τελικούς
- Χαστούκι και από τη Λιβύη του Χαφτάρ που ετοιμάζεται να επικυρώσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο!
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ
- Το DNA που «ένωσε» δύο φόνους – Ξεκίνησε στη Λάρισα η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε τον Βόλο
- 11 παιδιά νεκρά από κατάρρευση εργοταξίου εξόρυξης άμμου στη Νιγηρία
- Στο εδώλιο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο πρώην σύντροφός της Κυριακής Γρίβα
- Στρατηγικές επενδύσεις ή στρατηγική τύφλωση; Η περίπτωση του λιμένα Πειραιά
- Μωρό με λευκή λάμψη στα μάτια διαγνώστηκε με καρκίνο – Πώς μια φωτογραφία του με φλας αποκάλυψε το πρόβλημα
- «Μετρητά στο στρώμα» κρύβουν οι Γερμανοί
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Δημήτρης Πετρόπουλος: «Δύο χρόνια που γυριζόταν το Παρά Πέντε, δεν είχα συμπεριληφθεί στις συναντήσεις των πέντε»
- Έντεκα παιδιά από 4 έως 9 ετών έχασαν τη ζωή τους σε κατάρρευση εργοταξίου εξόρυξης άμμου στη Νιγηρία
- Κ. Χατζηδάκης για Basket League: Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει το μπάσκετ – Τι είπε για την κοινωνική κατοικία
- Γιώργος Χρανιώτης: «Αισθάνθηκα εθνική υπερηφάνεια, είμαι κι εγώ στο Netflix»
- Η de facto κυβέρνηση της Συρίας αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για τα πυρά πυροβολικού κατά του Ισραήλ
- Στην Πιονγκγιάνγκ ο Σεργκέι Σοϊγκού – Συζητήσεις με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη για την Ουκρανία
- ΗΠΑ: Η Meta στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια για την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης
- Λάκης Γαβαλάς: «Πολλές κοπέλες με προσέγγισαν για να τις βάλω στο GNTM»
- K. Kυρανάκης: Ο νέος ΚΟΚ εισάγει την έννοια της υποτροπής – Οι παραβάσεις θα έρχονται μέσω των καμερών
- Βρούτσης: «Η σύμπτωση της ώρας είναι δεύτερο ζήτημα, αυτό που θέλουμε είναι οι δηλώσεις πως θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

- Τελευταία Νέα TheCaller
- Κ. Χατζηδάκης για Basket League: Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει το μπάσκετ – Τι είπε για την κοινωνική κατοικία
- ΗΠΑ: Ο Σον Κομπς πλήρωσε 100.000 δολάρια για να αποκρύψει το βίντεο κακοποίησης της Κ. Βεντούρα – Νέες αποκαλύψεις στη δίκη του ράπερ
- ΗΠΑ: Η Meta στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια για την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης
- Γιώργος Χρανιώτης: «Αισθάνθηκα εθνική υπερηφάνεια, είμαι κι εγώ στο Netflix»
- Η de facto κυβέρνηση της Συρίας αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για τα πυρά πυροβολικού κατά του Ισραήλ
- Έντεκα παιδιά από 4 έως 9 ετών έχασαν τη ζωή τους σε κατάρρευση εργοταξίου εξόρυξης άμμου στη Νιγηρία
- K. Kυρανάκης: Ο νέος ΚΟΚ εισάγει την έννοια της υποτροπής – Οι παραβάσεις θα έρχονται μέσω των καμερών
- Βρούτσης: «Η σύμπτωση της ώρας είναι δεύτερο ζήτημα, αυτό που θέλουμε είναι οι δηλώσεις πως θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»
- Πάνος Κατσαρίδης: «Δεν με ενδιαφέρει αν στεναχωριέται και αν είναι πιεσμένος ο Fipster»
- Stegasi.gov.gr: Η νέα πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις κυβερνητικές πολιτικές για τη στέγαση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αναδίπλωση Βρούτση για να εκτονωθεί η κρίση στο μπάσκετ: «Δεν απαιτείται κοινή παρουσία Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλων»
- Επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ από τη Συρία – Οι Ισραηλινοί απάντησαν με βομβαρδισμό κι αεροπορική επιδρομή
- Μενίδι: Κουβαλούσε μαχαίρι στον προαστιακό, απείλησε κοπέλα - Η στιγμή της σύλληψης (Βίντεο)
- Φτιαγμένη και από ελληνικά χέρια η φρεγάτα FDI HN «Φορμίων»
- ΟΠΣΥΔ – ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής
- Το… σκάνδαλο Κλιντ Ίστγουντ και η ψεύτικη συνέντευξη
- Πανελλήνιες 2025: Θέματα Πανελληνίων σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και απαντήσεις από το Διακρότημα
- Τέρης Χρυσός: Στο νοσοκομείο ο γνωστός τραγουδιστής -«Πρέπει να γίνει αυτή η εγχείρηση»
- Ρόδος: Συνελήφθη 27χρονος Τούρκος με κάνναβη και σύνεργα χρήσης στο «Blue Star Πάτμος»