ΗΠΑ: Μόλις το 26% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θέλει να ξαναδεί τον Τζο Μπάιντεν υποψήφιο για την προεδρία

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στην πλειονότητά τους οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών δεν θα ήθελαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2024.

Ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ,

βρίσκεται πια αντιμέτωπος με ένα ανησυχητικά πολυπληθές κύμα αμφισβήτησης εντός του ιδίου του Δημοκρατικού κόμματος, όπως σημειώνει σε άρθρο του για τους New York Times ο Σέιν Γκόλντμαχερ, επικαλούμενος τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης.

Πιο συγκεκριμένα, το 64% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα προτιμούσε έναν άλλον υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College. Αντιθέτως, μόλις το 26% δηλώνει πως θα ήθελε να ξαναδεί τον Τζο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος.

Όμως, το ποσοστό, εκείνων που γυρίζουν την πλάτη στον Μπάιντεν είναι ακόμη μεγαλύτερο μεταξύ των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων του Δημοκρατικού κόμματος: Το 94% των Δημοκρατικών κάτω των 30 ετών δηλώνει πως θα ήθελε να δει έναν άλλον υποψήφιο για την προεδρία και όχι τον Τζο Μπάιντεν.

Συνολικότερα, μάλιστα, εάν ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις όλων εκείνων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και όχι μόνο των Δημοκρατικών, τότε το σώμα των εκλογέων στις ΗΠΑ διακατέχεται επί του παρόντος από ένα έντονο αίσθημα απαισιοδοξίας, το οποίο μάλιστα διαπερνά τις κοινωνικές/ταξικές διαφορές αγγίζοντας συνολικά όλες τις ομάδες του πληθυσμού και όλες τις περιοχές, αστικές και μη.

Πάνω από τα ¾ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θεωρούν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Στον αντίποδα, μόλις το 13% θεωρεί πως τα πράγματα ακολουθούν σωστή πορεία, ενώ το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν το έργο του Tζο Μπάιντεν στην προεδρία πλέον δεν ξεπερνά το 33%. Ακόμη και μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, μόλις το 27% θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά σε ό,τι αφορά στον Τζο Μπάιντεν, δεν είναι μόνο η ηλικία του που προβληματίζει τους ψηφοφόρους, αλλά και η απόδοσή του (job performance) που θεωρείται κατώτερη των προσδοκιών.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δηλώνει αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «κατακλυστεί από όπλα πολέμου» και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα που χρησιμοποιούνται συχνά σε mass shootings -επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών αρχών.

«Είμαι αποφασισμένος να απαγορεύσω ξανά αυτά τα όπλα», είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. «Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να το πετύχουμε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Μόλις, Δημοκρατικών, Μπάιντεν,ipa, molis, dimokratikon, bainten