ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Παρουσιάζει την ετήσια Έκθεση 2022 για την ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση

Συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστεί η «Ετήσια Έκθεση 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση» πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ την Δευτέρα 30 Μαΐου.

Η παρουσίαση λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 11:ΟΟ στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10,

Αθήνα).

Η Έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θεωρείται πολύ σημαντική δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα με τις απανωτές κρίσεις, και έρχεται σε αυτή τη συγκυρία, μετά την άκρως αποκαλυπτική Έκθεση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ γύρω από την Εκπαίδευση και την Απασχόληση στη χώρα μας.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ παρουσίασε την Τρίτη 24/05 στο  Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης –στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με θέμα: «Εκπαίδευση και απασχόληση: Μεγέθη, τάσεις και εξελίξεις»– την «Ετήσια Έκθεση για την Εκπαίδευση» με τίτλο: «Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας στην ΕΕ-28,  Μέρος Β’, 2019-2020».

Ανησυχητική ήταν η διαπίστωση, πως εκτός των πολλαπλών κρίσεων που ταλανίζουν τόσο τη χώρα όσο και τον κόσμο ευρύτερα, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις αλλαγές που έχουν επέλθει, στην περίπτωση της χώρας μας, ελλοχεύει πλέον ένας ακόμα αναδυόμενος κίνδυνος που σχετίζεται με μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση.

Και δυστυχώς, όπως διαπιστώνεται στην Έκθεση, για την αντιμετώπισή της, ιδίως οι δείκτες της πρωτογενούς παραγωγής, υποδηλώνουν ότι εμφανιζόμαστε εξαιρετικά αδύναμοι και προφανώς «ανοχύρωτοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα