Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις – Κόντρα για την διάταξη για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία αλλά και την πιθανότητα για αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσίασε χθες η ιστοσελίδα TheTOC, η Νέα Δημοκρατία

καταγράφει προβάδισμα 7,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό στην πρόθεση ψήφου 32,6% έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιορίζεται στο 10%.

Στον  υπολογισμό επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, η διαφορά δηλαδή γίνεται 8,2%.

Ευρύτερη είναι η υπεροχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Πρωθυπουργό σε ποσοστό 42,7%, ενώ αντίθετα η εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα είναι στο 22,3%.

Ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό επιλέγει το 45,4% τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του 22,9% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Στον χώρο του Κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 53,7% έναντι 15,3% που επιλέγει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού «ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας -ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους και ιδίως για τους πιο αδύναμους, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει έντονη απόπειρα διαστρέβλωσης και εξαπάτησης των πολιτών- ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σύμφωνα με την μέτρηση της Opinion Poll- προηγείται με 36,9% έναντι 26,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρείται η ακρίβεια.

Αλλά κόντρα στους ισχυρισμούς  του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «ακρίβεια Μητσοτάκη», το 42,6% των πολιτών θεωρεί ως βασική αιτία του προβλήματος τη διεθνή συγκυρία. Παράλληλα, το 48,1% απαντά θετικά για τα μέτρα της Κυβέρνησης, ενώ μόλις το 21,5% δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τιμολόγια ενέργειας, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα πριν από κάποιους μήνες, απασχολούν μόλις το 16,5%, γεγονός που γκρεμίζει τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη, καθώς οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους  την μεγάλη κρατική επιδότηση. Παράλληλα, η «Κάρτα Αγορών» που μπαίνει σε εφαρμογή τον επόμενο μήνα αξιολογείται θετικά από το 46,7%, ενώ το  38,2% θεωρεί θετική και μάλλον θετική την πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού».

Παράλληλα το Μαξίμου προσπαθεί να κρατά χαμηλά τους τόνους και να διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Τόσο οι μετρήσεις όσο και το κλίμα στην κοινωνία εμπνέουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμό, ούτε αλαζονεία. «Οι εκλογές», όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Και ο κίνδυνος πάντα είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό»», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Κόντρα για την διάταξη για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Την ίδια ώρα κόντρα έχει ξεσπάσει για την για την διάταξη που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε πριν καν τη χαραμάδα συναίνεσης των κομμάτων του συνταγματικού τόξου έναντι εγκληματικών οργανώσεων ή κομμάτων που έχουν ως επικεφαλής καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια απόπειρα συνεννόησης με την αντιπολίτευση στην οποία ελπίζουμε όλοι να πρυτανεύσει η λογική και η ευθύνη. Ποιο είναι εδώ το απολύτως αυτονόητο;

Ότι έχουμε ανθρώπους καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προσπαθούν με άλλη προβιά να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να ανακηρύξει ο Άρειος Πάγος υποψήφιο το κόμμα τους.

Αυτό οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία πάντοτε μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος να το αποτρέψει» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να είναι πάρα πολύ κλειστή. Να μην αφήνει κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ρύθμιση για το μέλλον και για άλλους που δεν είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένη η όποια τροπολογία» σχολίασε η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με  βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση. Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου. Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων, οπως αυτές που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοηθούν και δείχνουν μικροκομματική λογική. Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε περιθώριο», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα