Καύσιμα: Η Ελλάδα έχει την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας έχουν πάρει την ανιούσα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατακτά την τρίτη θέση στην Ευρώπη ως προς την ακρίβεια ειδικά στις τιμές της βενζίνης.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα βρίσκεται στο βάθρο των χωρών με την ακριβότερη τιμή στην βενζίνη,με τους Έλληνες να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολές στο να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

ακριβότερη βενζίνη με 2,267 ευρώ/λίτρο

Παρόλο το γεγονός πως η χώρα μας παραμένει χαμηλά σε ότι αφορά το ύψος του βασικού μισθού σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, στις τιμές των καυσίμων τα πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα!

Όπως προκύπτει λοιπόν από τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν, η χώρα μας έχει την 3η ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρώπη με 2,267 ευρώ/λίτρο, πίσω μόνο από τις Φινλανδία και Δανία.

Την ίδια ώρα ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στα 1,98 ευρώ/λίτρο. Πάνω από τα 2 ευρώ/λίτρο κοστίζει η αμόλυβδη και στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Σουηδία.  

Ακριβό και το πετρέλαιο θέρμανσης με 1,61 ευρώ/λίτρο

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση με 1,61 ευρώ/λίτρο πίσω από Δανία, Ολλανδία, Ιταλία ,Φινλανδία ,Σουηδία και Βουλγαρία, 25 λεπτά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης που βρίσκεται στα 1,36 ευρώ.

Καλύτερη η κατάσταση στο diesel με 1,869 ευρώ/λίτρο

Στο πετρέλαιο κίνησης τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και λόγω και της οριζόντιας μείωσης των 15 λεπτών που ισχύει. Ως εκ τούτου η τιμή του diesel στην Ελλάδα διαμορφώνεται σχεδόν όσο ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, στα 1,869 ευρώ/λίτρο έναντι 1,856 ευρώ/λίτρο. Ωστόσο η τιμή αυτή είναι η 11η ακριβότερη στην κατάταξη.

«Δαγκώνουν» οι τιμές στην Ελλάδα.

– 3η ακριβότερη βενζίνη με 2,267 ευρώ/λίτρο.
– Μας περνούν μόνο Φινλανδία και Δανία.
– Στα 1,98 ευρώ/λίτρο ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.
– Καλύτερη η κατάσταση στο diesel με 1,869 ευρώ/λίτρο.

Πηγή: autotriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα