Ιατρικό Κέντρο Κλινικών Μελετών ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 χρόνια ζωής, 25 χρόνια έρευνας

Το όραμα του ιδρυτή του, Διονύση Φιλιώτη, 25 χρόνια πριν ήταν "ένα πρωτοπόρο κέντρο στον χώρο της υγείας με αριστεία σε Έρευνα και Ανάπτυξη που θα συνεργάζεται με διαπρεπείς επιστήμονες, επιστημονικούς οργανισμούς και εταιρείες, ώστε να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη".

Ο στόχος του 1996 επετεύχθη 100% και φέτος το Ιατρικό Κέντρο Κλινικών Μελετών της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής, αποτελώντας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κ. Διονύσιος Φιλιώτης, “το πολυπληθέστερο και πιο παραγωγικό κέντρο στη χώρα, που στοχεύει καθημερινά στην αξιολόγηση

νέων φαρμακευτικών παραγόντων και στην ανάπτυξη ερευνητικής τεχνογνωσίας”.

Σε αυτή τη διαδρομή, οι επιτυχίες ήταν πολλές και σημαντικές. Σήμερα το Κέντρο έχει φτάσει τις 143 κλινικές μελέτες, ενώ το 2011 ανακηρύχθηκε ως ένας από τους 5 καλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών.

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, η εταιρεία συνέχισε να επενδύει στην Κλινική Έρευνα, σημείωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Χονδρέλης.

Τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού Κέντρου γιορτάστηκαν με μια λαμπερή εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνουσες προσωπικότητες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Ενώσεων Ασθενών, του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece κ. Agata Jakoncic, και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνιος Αυγερινός, πλήθος ιατρών και ερευνητών.

Στη σημασία των κλινικών μελετών όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την οικονομία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι η επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ σε κλινικές μελέτες μπορεί να τριπλασιαστεί μέσα σε 3 χρόνια.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ είναι μια από τις 10 πρώτες εταιρείας σε Κλινική Έρευνα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο Καθηγητής, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεράσιμος Σιάσος, προσθέτοντας ότι το κέντρο έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 2.000 επιστήμονες σε 11 θεραπευτικές κατηγορίες. Τόνισε επίσης ότι από τις αρχές του έτους έχει γίνει μια νέα αρχή πανευρωπαϊκά στις κλινικές μελέτες, με την εφαρμογή του κανονισμού 9536/2014 και το πληροφοριακό σύστημα CTIS, για την αύξηση της διαφάνειας και της προσβασιμότητας των αποτελεσμάτων των κλινικών μελετών.

Μάλιστα, η πρώτη κατάθεση κλινικής μελέτης μέσω του CTIS έγινε από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, ενώ η εταιρεία “τρέχει” και τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη σε αριθμό ασθενών στη χώρα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απονομή αριστείων και διακρίσεων στους κορυφαίους ερευνητές που συνεργάστηκαν με το Κέντρο, συνεισφέροντας σε τοπικές, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές.

Κλείνοντας την εκδήλωση και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κ. Σπύρος Φιλιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, υπογράμμισε την προσήλωση της εταιρίας στον άνθρωπο και, ως εκ τούτου, στην Κλινική Έρευνα. «Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία, προβάλλεται η Ελλάδα στο εξωτερικό», τόνισε και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν από κοινού προς τον στόχο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα