Η Ζωρζέτα Λάλη μπλοκάρει την είσοδο Κασσελάκη στη βουλή για να πάρει την έδρα σε κόμμα από το οποίο αποχώρησε

Το σενάριο για είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη βουλή αναθερμάνθηκε το τελευταίο διάστημα μετά τις δηλώσεις του του βουλευτή επικρατείας κ. Όθωνα Ηλιόπουλου ότι έχει φόρτο εργασίας με τα παράλληλα πανεπιστημιακά και βουλευτικά του καθήκοντα επομένως ίσως κάποια στιγμή θα κρίνει ποια δραστηριότητα θα αφήσει.

Μια ημέρα όμως μετά τις δηλώσεις του κ. Ηλιόπουλου, η κυρία Ζορζέτα Λάλη , 8η στο ψηφοδέλτιο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φρόντισε να δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί αν η έδρα φτάσει στην σειρά

της, παρά του ότι άλλοι πέντε επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, μπροστά από εκείνην, θα έχουν ήδη παραιτηθεί.

Η απάντησή της ότι θα την κρατήσει για να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Αλέξης Τσιπρας εντάσσοντας την στο ψηφοδέλτιο χαρακτηρίζεται ήδη από πολλές πλευρές ως προσχηματική.

Η κ. Λάλη μάλιστα προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο ethnos,gr λίγη ώρα αφού της είχε τηλεφωνήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Μάλιστα, γνωστοποίησε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Η κ. Λάλη η οποία διετέλεσε συνεργάτιδα του κ. Χορστ Ραιχενμπαχ (του γνωστού επικεφαλής της Task force που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα τα χρόνια των μνημονίου για να ελέγχει την τότε κυβέρνηση) είχε στηρίξει στην εσωκομματική αναμέτρηση την Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα, η κ.Λάλη παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αίτηση της στις 10 Νοεμβρίου 2023 ζητώντας ” να με διαγράψετε” από το μητρώο μελών. Μια ημέρα αργότερα αποχώρησε η Ομπρέλα του κ. Τσακαλώτου από το κόμμα.

Η αποχώρησή της δεν εξέπληξε κανέναν μιας και ήδη από ττς 23 Σεπτεμβρίου του 2023 και πριν την εκλογή του κ. Κασσελακη μοιραζόταν τη θλίψη της στο facebook με τους διαδικτυακούς της φίλους λέγοντας ότι «δεν ξέρει τι θα συμβεί πια».

Η στάση της κ. Λάλη ωστόσο σε αυτή τη φάση προκαλεί αναμφίβολα σοβαρά ερωτηματικά και ηθικά ζητήματα από πολιτικής πλευράς για το κατά πόσο μπορεί να κρατήσει μια έδρα από ένα κόμμα από το οποίο έχει ήδη αποχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωρζέτα Λάλη, Κασσελάκη,zorzeta lali, kasselaki