Η Σενεγάλη αντεπιτίθεται!

Η Σενεγάλη είναι μια από τις χώρες της Αφρικής που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στα Παγκόσμια Κύπελλα των τελευταίων 20 ετών.

Στο Μουντιάλ του 2002 που διοργάνωσαν από κοινού η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, πήρε την πρόκριση με μια ιστορική νίκη επί της (τότε Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας) Γαλλίας με 1-0 την οποία κι άφησε εκτός συνέχειας όπως και την Ουρουγουάη.

Στην

φάση των «16», οι Αφρικανοί επικράτησαν με 2-1 της Σουηδίας και βρέθηκαν στα προημιτελικά, εκεί όπου η καταπληκτική σε εκείνο το Μουντιάλ Τουρκία (πήρε την 3η θέση!!!) της έβαλε… φρένο στα όνειρα.

Αυτά τα όνειρα έχει πλέον κάθε δικαίωμα να τα κάνει η έκδοση της Σενεγάλης που παρουσιάζεται στα γήπεδα του Κατάρ.

Μπορεί να ξεκίνησε το τουρνουά με ήττα από την Ολλανδία, όμως οι δύο νίκες της συνέχειας κόντρα σε Κατάρ και Εκουαδόρ (στον… τελικό πρόκρισης) έδωσαν στην ομάδα του Αλιού Σισέ την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά, για 2η φορά στην ιστορία της.

Μια ακόμη επιτυχία, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Κόπα Αφρικα κι ενώ οι Σενεγαλέζοι πήγαν στο Μουντιάλ χωρίς το πιο λαμπρό τους αστέρι, τον Σαντιό Μανέ!

Δυο χρόνια μετά το «τελευταίο ταξίδι» του Πάπα Ντιόπ, μιας εμβληματικής μορφής της Σενεγάλης που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της εθνικής του ομάδας το 2002.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς η Σενεγάλη είχε την ψυχή, είχε την ποιότητα, είχε και την τύχη (πέτυχε το γκολ της πρόκρισης, 2-1, αμέσως μετά την ισοφάριση του Εκουαδόρ) για να πάρει την 2η θέση πίσω από την Ολλανδία και συνάμα ένα πολύτιμο εισιτήριο για το club των 16 καλύτερων ομάδων του πλανήτη.

Μένει πλέον να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει στην φάση των νοκ άουτ η ομάδα της Σενεγάλης και επίσης αν συνεχιστεί η… αντεπίθεση της Αφρικής, καθώς ήδη το Μαρόκο είναι μια ανάσα από την πρόκριση, η Γκάνα το ίδιο, αλλά και το Καμερούν που είναι σε πιο δύσκολη θέση διατηρεί μαθηματικές ελπίδες.

Δείτε τα γκολ του αγώνα στα παρακάτω βίντεο:







Keywords
Τυχαία Θέματα
Σενεγάλη,senegali