Η απάντηση Καρχιμάκη σε Πρετεντέρη μέσω της κάλπης στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην υπουργός και άρτι εκλεχθείς στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με βάση τις πρόσφατες διεργασίες στο Συνέδριο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος τον επικαλέστηκε σε αιχμηρό άρθρο του στα «ΝΕΑ».

Ειδικότερα, με αφορμή τη «γραμμή» που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης πως «διεκδικούμε να γίνουμε αξιόπιστος

πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραψε στη στήλη του «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «Τα Νέα», πως «μόνο ο Καρχιμάκης φάλτσαρε, ίσως επειδή νόμιζε ότι αρχηγός βγήκε ο Παπανδρέου…».

Η απάντηση του Μιχάλη Καρχιμάκη ήρθε με μια φωτογραφία από την κάλπη στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με το παρακάτω καυστικό σχόλιο:

«Γράφει ο γνωστός κύριος Πρετεντέρης ότι στο συνέδριο «φάλτσαρα». Να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους. Κύριε Πρετεντέρη, στο συνέδριο πρώτον υποστήριξα ότι ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και πολιτικός μας αντίπαλός η εγχώρια δεξιά που τον εκφράζει.

Επομένως καμία συνεργασία δεν χωρά με την Νέα Δημοκρατία. Δεύτερον υποστήριξα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του Σοσιαλισμού εκφράζοντας ιδεολογικά και κοινωνικά τον χώρο από ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα μέχρι την κεντροαριστερά.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Πρετεντέρης ‘ερεθίζεται’ όταν κάποιος θίγει την δεξιά και τις προοπτικές διακυβέρνησης της, την υπηρετεί άλλωστε πιστά εδώ και χρόνια. Θα του συνιστούσα όμως πριν δημοσιεύσει κάτι να το σκέφτεται νηφάλια γιατί καταλήγει να «φαλτσάρει» ο ίδιος.

ΥΓ: Αγαπητέ Γιάννη τα πρώτα αποτελέσματα της Κ.Ε. δείχνουν ότι μόνο απομονωμένος δεν ήμουν. Τελικά είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι…».

Εξάλλου, σε νεότερη ανάρτησή του, μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και αφού επικυρώθηκε η 7η θέση, ο Μιχάλης Καρχιμάκης επισήμανε τα εξής:

«Θελω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους εκατοντάδες φίλους και συντρόφους που με την  ψήφο τους με τίμησαν να είμαι και πάλι στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,σε μια ιδιαίτερα υψηλή κατάταξη,γεγονός που με επιφορτιζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και συγκίνηση. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες φίλους που από χθες με έχετε κατακλύσει με τηλέφωνα και μηνύματα . Η εμπιστοσύνη σας και η αγάπη σας  είναι το μεγαλύτερο καύσιμο να συνεχίζω ακούραστα τον αγώνα μου για τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης μας.Ευχαριστω πολύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρχιμάκη, Πρετεντέρη, Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,karchimaki, pretenteri, synedrio pasok-kinal