Η Γερμανία έσωσε την παρτίδα και έχει μια ζαριά για την πάρει!

Μετά το κάζο της πρεμιέρας και την ήττα από την Ιαπωνία, η Γερμανία έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο το βράδυ της Κυριακής κόντρα στην Ισπανία.

Γνώριζε καλά πως μια νέα ήττα πιθανότατα θα σήμανε και έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ματς ήταν αντάξιο του ονόματος που κουβαλούν οι δύο ομάδες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Από την μια οι «φούριας ρόχας» που στο πρώτο ματς… διέλυσαν την Κόστα Ρίκα

κι έβαλαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών κι από την άλλη τα «πάντσερ» που δεν ήθελαν σε ακόμη ένα Μουντιάλ (μετά από αυτό του 2018 στη Ρωσία) να ταπεινωθούν και να αποχαιρετίσουν την διοργάνωση από την φάση των ομίλων.

Όταν ο Μοράτα με άψογο πλασέ… νίκησε τον Νόιερ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Φλικ και τους παίκτες του.

Ο αποκλεισμός πλέον έμοιαζε ως το πιο πιθανό σενάριο. Κάπου εκεί όμως μίλησε ο εγωισμός, ο τσαμπουκάς, τα «θέλω».

Για την ακρίβεια τα γερμανικά «θέλω να συνεχίσω στο Μουντιάλ». Αυτή την φορά, σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία, οι αλλαγές του Φλικ βοήθησαν. Ο Φούλκρουγκ σκόραρε, ο Σανέ έδωσε ώθηση και θα μπορούσε να είναι και ο μεγάλος λυτρωτής στην τελευταία φάση του αγώνα αν είχε πλασάρει σωστά.

Το θέμα είναι ότι έστω κι έτσι, έστω και με την ισοπαλία και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κόστα Ρίκα, η Γερμανία έμεινε ζωντανή και μπορεί να βρεθεί στους «16» του Παγκοσμίου αρκεί να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τους Κοσταρικανούς και οι Ισπανοί τους Ιάπωνες.

Και επειδή η δεύτερη θέση στέλνει την ομάδα που θα την κατακτήσει πάνω στη Βραζιλία, προφανώς και οι Ίβηρες θα θέλουν να αποφύγουν ένα τέτοιο ραντεβού οπότε έχουν κίνητρο νίκης.

Υπό αυτή την έννοια είναι ένα καλό μαντάτο για τα «πάντσερ» ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, την προσεχή Πέμπτη που θα κριθούν όλα!



Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία,germania