Η Ελλάδα που μας άρεσε, η Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο μεγάλο «πρέπει»!

To «1-0» είναι κάτι σαν... ιερό σκορ για την Εθνική Ελλάδος, αφού με αυτό διέπραξε το 2004 στο έπος της Πορτογαλίας, αλλά και αργότερα τα χρόνια της ακμής σε Εuro και Μουντιάλ οπού συνεχώς δηλώναμε συμμετοχή.

Η Ελλάδα που παρατάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια, προφανώς και δεν… υποτιμά το «εθνικό 1-0» αλλά απέδειξε πως μπορεί να πορευτεί

και με άλλο τρόπο, σαφώς περισσότερο θεαματικό και ελκυστικό!

Με μπροστάρη τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα (γκολ-πέναλτι και μαγική ασίστ στον Μασούρα) που έκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας, διπλασίασε τις νίκες στον όμιλο και πάει με καλή ψυχολογία στη Γαλλία για το ματς με την παρέα του Κιλίαν Μπαπέ!

Αποστολή εξετελέσθη αφού αυτό ήταν το ζητούμενο για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ μερικά 24ωρα πριν από το εξαιρετικά δύσκολο ματς στο Παρίσι με τους «μπλε».

Πετύχαμε το απόλυτο αφού διπλασιάσαμε τα τρίποντα στον όμιλο, βρισκόμαστε στο +6 από τους Ιρλανδούς και επί της ουσίας κάναμε την υπόθεση του ομίλου, υπόθεση για τρεις με την Γαλλία και την Ολλανδία φυσικά να παραμένουν τα μεγάλα φαβορί για τα προνομιούχα εισιτήρια.

Για την εποχή (με το ελληνικό και τα ξένα πρωταθλήματα να έχουν τελειώσει εδώ και όλλές εβδομάδες), η Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο και αξίζουν πολλά μπράβο και στον Ουρουγουανό τεχνικό, αλλά και στους διεθνείς.

Όλοι τα έδωσαν όλα. Ο Μπακασέτας ηγέτης, ο Βλαχοδήμος κέρβερος όταν χρειάστηκε κάτω από τα δοκάρια, σούπερ ο Μασούρας, φοβεροί Κουρμπέλης και Μάνταλος, καλοί στα πλάγια Τσιμίκας και Μπάλντοκ, αξιόπιστοι πίσω Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος.

Αλλά και οι αλλαγές έδωσαν ανάσες και λύσεις. Όλοι με καλό βαθμό.

Και τώρα η Γαλλία την Δευτέρα στις 9.45μμ. Σαφώς δύσκολη αποστολή, σαφώς και πάμε στο Παρίσι ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Αλλά από ένα ματς που δεν έχεις να χάσεις κάτι, αλλά πολλά να κερδίσεις κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Αλλωστε σε αυτή την δυάδα αγώνων το μεγάλο… πρέπει ήταν το ματς με τους Ιρλανδούς και τα καταφέραμε.

Ελλάδα μπορείς…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada