Η… αστυνομία της παντόφλας!

Αφού έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, ασχολούμαστε με την παντόφλα του μουσικού στο Μέγαρο, το σορτσάκι της κυρίας, το φόρεμα αλά Τζούλια της Ασημακοπούλου. Α, παντόφλα στο Μαξίμου φόρεσε ο πρίγκιπας!

Σ’ αυτή τη ράθυμη Τετάρτη, ελάχιστες μέρες πριν εκπνεύσει ο Ιούλιος, οι υπάλληλοι στο κατάστημα της κινητής τηλεφωνίας δούλευαν σε ρυθμούς χελώνας. Όλα σε αργή κίνηση, με την ουρά να μεγαλώνει και τον κόσμο να δυσφορεί.

Αλλά όλα άλλαξαν όταν μπήκε μια νεαρή που φορούσε σορτσάκι και μπουστάκι κι έχοντας στο χέρι

το λογαριασμό.

Το μαγαζί άλλαξε αύρα! Αμέσως! Τα κεφάλια γύρισαν αυτόματα και ξεκίνησαν οι ψίθυροι. Ένας παππούς έδειχνε ενοχλημένος.

«Τι το πέρασε εδώ; Παραλία;», είπε σε μια κυρία που ήταν μπροστά του.

Ένας νεαρός θέλησε να τον πειράξει.

«Ε, δεν είναι και… προεδρικό μέγαρο παππού, ένα λογαριασμό ήρθε να πληρώσει η κοπέλα. Τι θες να κάνει; Να φορέσει ταγιέρ; Είπαμε, δεν είναι Μέγαρο!»

Ένας μεσήλικας πετάχτηκε για να διαφωνήσει.

«Εκεί γίνονται χειρότερα! Δεν είδες τι έγινε στη γιορτή της δημοκρατίας; Μπάστε σκύλοι! Ο άλλος μπήκε με την παντόφλα, η άλλη τα είχε πετάξει όλα έξω, άλλες πάλι εμφανίστηκαν σαν να ήταν σε μπουζούκια!»

Ακολούθησε το γνωστό ελληνικό μπάχαλο! Ξαφνικά δημιουργήθηκαν δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις κι άρχισαν να τσακώνονται! Τι πρέπει τι δεν πρέπει!

«Στιγμή δεν σκέφτηκα!», που λέει κι ο Δημήτρης Μπάσης!

Και, «εγώ μέχρι θανάτου σε ερωτεύτηκα»!

Ένας νεαρός που ήθελε να αγοράσει μονάδες και megabyte, κεραυνοβόλησε τους «δικαστές».

«Πού ζούμε ρε φίλε; Τι υποκρισία είναι αυτή; Μήπως να υπάρχει και αστυνομία ενδυμασίας; Αν ήταν έτσι, αυτός ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας που πήγε στον πρωθυπουργό δεν θα έπρεπε να περάσει μέσα! Θα το θεωρούσαν ασέβεια!»

Είχε χάσει επεισόδιο, γιατί ο πρίγκιπας επισκέφτηκε πάλι με παντόφλα και την Ακρόπολη στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Μια μαυροφορεμένη ηλικιωμένη απρόσμενα πήρε το μέρος του νεαρού!

«Δίκιο έχει. Ο Χριστός δηλαδή είχε επίσημη ενδυμασία; Πήγαινε στην εκκλησία με τα καλά του; Έναν κουρελιασμένο χιτώνα φορούσε!»

Ακολούθησε γενικό πανδαιμόνιο, με τους μεν και του δε, για την ακρίβεια τους ΔΕΝ. Τους δεν πρέπει! Στην κουβέντα μπλέχτηκε –άθελά του βέβαια- ο άντρας με την… παντόφλα στο προεδρικό μέγαρο, ο μουσικός της ΕΡΤ Γιάννης Στρατάκης, και η κυρία με το μαύρο σορτς, η σκηνοθέτιδα Εύη Καλογεροπούλου.

«Τι πρέπει τι δεν πρέπει»!

Η… αστυνομία της παντόφλας είναι πάντα εδώ, ενωμένη δυνατή, κραδαίνοντας την ασπίδα αυτού ακριβώς: τι πρέπει τι δεν πρέπει.

Ο κόσμος συνεχίζει να πλακώνεται, ακόμα κι όταν αποδείχτηκε ότι αυτός ο εξαιρετικός μουσικός με την υπέροχη καριέρα, πήγε με την παντόφλα πολύ πριν ξεκινήσει η δεξίωση και άλλαξε μετά για να είναι όπως πρέπει.

Τι πρέπει τι δεν πρέπει;

Κάποιοι επέμειναν ότι δεν έπρεπε να περάσει έτσι το προεδρικό μέγαρο.

Κι επειδή όλοι έπεσαν πάνω του, επιστράτευσε το χιούμορ του με μια απίθανη ανάρτηση:

«Ἰδού! ἰδού ἡ πέτρα τοῦ σκανδάλου. Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἐξαργυρώσω τὴν τόση προσοχὴ τοῦ Ἑλλαδικοῦ κοινοῦ, ἀνακοινῶν τὴν ἵδρυσιν τοῦ κόμματος τῆς Σαγιονάρας. Ἡ Νίκη εἶναι δική μας! Ἐλᾶτε κάλπες, θὰ βαδίσωμεν γιὰ ἄλλην μιὰν φορά τὴν ὁδόν τῆς ἐθνικῆς παλινορθώσεως. Τρέμετε ἀντίπαλα δέη!».

Με τον τονισμό που δεν υπάρχει πια!

Κι επειδή… η αστυνομία της παντόφλας είναι πάντα εδώ, δείτε πώς τον αντιμετώπισαν. Καθ’ ομολογία του!

«Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό θα έβαζα το κουστούμι. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και τη σωματική μου ακεραιότητα και να μου στέλνουν μηνύματα πως δεν σέβομαι τους Θεσμούς. Πάντως αυτό που συνέβη είναι λίγο κωμικοτραγικό. Το πως κάποιος χωρίς να έχει δώσει σημασία στο τι έγινε, προβαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς»

Η κυρία με το μαύρο σορτς, η σκηνοθέτης Εύη Καλογεροπούλου, έδωσε τη δική της διάσταση για τις επιθέσεις που δέχτηκε.

«Στην αρχή γέλαγα μου φαινόταν γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της

Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι η σορτς)

Πάντως έχει περάσει… παντόφλα και στο ναό της δημοκρατίας, την ελληνική βουλή.

Τη φόρεσε τον Σεπτέμβριο του 2016 ο τότε βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις για να πάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σανδαλάκι πρώτο!

Εκτός από την παντόφλα του Γιάννη Στρατάκη και το σορτς της Εύης Καλογεροπούλου, συζητήθηκε πολύ και το κόκκινο φόρεμα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, αντιγραφή –λέει- από παλιότερο φόρεμα της Τζούλιας Ρόμπερτς σε ταινία του 1990!

Κι όπως έγραψε η Έλενα Ακρίτα

Pretty woman, walkin’ down the street

Κι αφού οι εμφανίσεις στο προεδρικό μέγαρο ανακαλούν μνήμες, ας μην ξεχάσουμε την υπέροχη Μαρίνα Τσιντικίδου που έκανε όλα τα κεφάλια να γυρίσουν. Υπουργών, βουλευτών, προέδρων!

Και εις άλλα με υγεία, αφού έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η… αστυνομία της παντόφλας!,