Η απάντησή της Αθήνας στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας – Στην Κεφαλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με προσοχή και ψυχραιμία παρακολουθεί η Αθήνα την νέα επιθετική ρητορική της Τουρκίας, με τον Χουλουσί Ακάρ να ανεβάζει για μια ακόμη φορά τους τόνους.

Επικαλούμενος το πρωτόκολλο του Λονδίνου κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό. «Έχουν καλύψει όλο το Αιγαίο! Ποιός είναι ο επεκτατικός; Τα μάτια τα βλέπουν αυτά ακόμα και μαθητής Λυκείου. Εδώ μιλάμε για μια χώρα που απο την ίδρυση της

έχει επεκταθεί 5 ή 7 φορές. Ποιος είναι ο επεκτατικός; Eναντίον της Τουρκίας» είπε.

«Πήγαν και εγκατέστησαν αεροδρόμια, άρματα μάχης., όλμους. Τότε αυτό δεν μας δημιουργεί το δικαίωμα για αυτοάμυνα;! H εγκατάσταση των όπλων μπροστά στη μύτη μας δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα μας; Tί θα συμβεί αν αντιδράσουμε; Δεν γίνεται συζητήσιμη η κυριαρχία αυτών των νησιών λόγω της στρατιωτικοποίησης;»

Η Αθήνα παραμένει πιστή στο δρόμο του Διεθνούς Δικαίου και της κοινοποίησης στην διεθνή κοινή γνώμη των τουρκικών προκλήσεων, ενώ ψύχραιμα και αποφασιστικά απαντά στην τουρκική επιθετικότητα.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά και ψύχραιμα τις τοποθετήσεις που αφορούν το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, όπως και την πλεύση του. Η Ελλάδα πάντα επιδιώκει την αποφυγή εντάσεων, δίχως όμως να προβαίνει σε οποιαδήποτε υποχώρηση σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, είναι φανερό ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να αναδείξει το γεγονός ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις ή ισχυρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Αυτό φανερώνουν οι δημόσιες και σαφείς τοποθετήσεις της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κατά τις διαδοχικές επισκέψεις της στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τα αιτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός προς τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα τέλη Μαΐου, σχετικά με την ανάγκη απομάκρυνσης του Βερολίνου από τη ρητορική των ίσων αποστάσεων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στην Κεφαλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Τρίτη την Κεφαλονιά, πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία έργων υποδομής.

Ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί δομές υγείας και πρόνοιας και θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους Κεφαλληνίας και Ιθάκης, στις 11:30, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα