Η Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια του 2 CV

Η Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια ενός εκ των πιο εμβληματικών μοντέλων της.

Tου 2 CV, το οποίο ήταν σχεδιασμένο στο στούντιο σχεδιασμού της εταιρείας στη Rue du Theatre στο Παρίσι. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 7 Οκτωβρίου 1948.

Το 2 CV διέγραψε μια εκπληκτική πορεία, καθώς παρήχθησαν συνολικά 5.114.969 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων 1.246.335 2 CV vans.

Τα τελευταία 2 CV βγήκαν από το εργοστάσιο του Mangualde στην Πορτογαλία 42 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, την 27η Ιουλίου του 1990.

Όταν βγήκε στην παραγωγή τον Ιούλιο του 1949, ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο με αερόψυκτο, επίπεδο δίδυμο κινητήρα 9 ίππων, 375κ. εκ και με τελική ταχύτητα 50χλμ/ώρα. Με αυτό το μοντέλο, η Citroen είχε φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, με ένα οικονομικό και ευέλικτο όχημα.

Το μοναδικό σχήμα του αμαξώματος και η ελκυστικότητά του κέρδισαν γρήγορα ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Η τεράστια επιτυχία του όμως μπορεί να αποδοθεί και στο άπειρο εύρος χρήσεων του, καθώς και στους αφαιρούμενους πάγκους του, το χαμηλό βάρος του, την ευελιξία και την άνεσή του. Μέχρι το 1950, οι παραγγελίες ήταν αμέτρητες, αυξάνοντας τους χρόνους παράδοσης στα 6 χρόνια.

Το 2 CV είναι ένα διαχρονικό μοντέλο, προσελκύοντας συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Μάλιστα εξακολουθεί, ακόμα και σήμερα, να κυκλοφορεί στους δρόμους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Citroen, 75α, 2 CV,Citroen, 75a, 2 CV