Η Blue Origin έστειλε στο Διάστημα τον γηραιότερο άνθρωπο

Μετά από περίπου διετή αναβολή των τουριστικών διαστημικών της πτήσεων, η εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος έστειλε χθες (19/05) έξι επιβάτες σε μια σύντομη πτήση πάνω από τη Γη. Ο πύραυλος New Shepard εκτοξεύθηκε στις 9:36 π.μ. (τοπική ώρα) από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin σε ιδιωτικό ράντσο στο δυτικό Τέξας. Στην κάψουλα επέβαιναν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Εντ Ντουάιτ, ένας συνταξιούχος σμηναγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος στα 90

του χρόνια έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ταξιδέψει ποτέ στα όρια του διαστήματος, 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Forever changed. #NS25 pic.twitter.com/g0uXLabDe9

Blue Origin (@blueorigin) May 19, 2024


Το 1961, ο Ντουάιτ επιλέχθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι για να εκπαιδευτεί ως αστροναύτης στη Σχολή Πιλότων Αεροδιαστημικής Έρευνας, αλλά τελικά δεν επιλέχθηκε για το Σώμα Αστροναυτών της NASA.

«Ήταν καταπληκτικό…Είμαι εκστασιασμένος. Είναι μια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου. Όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό» δήλωσε ο Ντουάιτ αφού βγήκε από την κάψουλα μετά την προσγείωση.

Αυτή είναι η έβδομη επανδρωμένη πτήση που πραγματοποιεί η Blue Origin. Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις πτήσεις της όταν το σκάφος New Shepard υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια μιας μη επανδρωμένης ερευνητικής αποστολής τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τα έξοδα του ταξιδιού του Ντουάιτ τα ανέλαβε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Space for Humanity. Πριν από τον Ντουάιτ, το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου που ταξίδεψε στο Διάστημα κατείχε ο διάσημος ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ. Ο δημοφιλής ηθοποιός ταξίδεψε με το σκάφος της Blue Origin σε ηλικία 90 ετών και 206 ημερών. Σήμερα, ο Ντουάιτ είναι 90 ετών και 253 ημερών.

ΠΗΓΗ: ABC News

Keywords
Τυχαία Θέματα
Blue Origin, Διάστημα,Blue Origin, diastima