Τι λένε κύκλοι του Γιώργου Πατούλη για τη δυσαρέσκεια της ΝΔ – Η συνάντηση Μητσοτάκη με Παπανικολάου και οι εξελίξεις που… έρχονται

«Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατουλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής» αναφέρουν κύκλοι του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, απαντώντας σε πληροφορίες για εκνευρισμό στη Νέα Δημοκρατία και ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, το μήνυμα αυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προκύπτει από τη συνάντηση της

ομάδας του συνδυασμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/07) το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Πατούλης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναγνώριζε πως ήταν λάθος να χορέψει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση γυναικών της ομογένειας στο Ζάππειο και ζητούσε συγγνώμη.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη» τόνιζε.

«Κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκλησή τους» εξήγησε.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε δε πως σε όλη την πολιτική του διαδρομή έχει αποδείξει ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα, κι έχει το πολιτικό θάρρος να παραδέχεται και να διορθώνει τα λάθη του.

«Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη, αν σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να τιμήσω την εκδήλωση τους με ένα χορό, κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως…

— Giorgos Patoulis (@gpatoulis) July 28, 2023

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Παπανικολάου και οι σκέψεις να στηριχθεί στη θέση του Πατούλη στην Περιφέρεια

Καθώς πιο κοντά από ποτέ είναι η απόσυρση της στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατουλη, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου πέρασε σήμερα (29/07) την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας το ενδεχόμενο καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής.

Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη εξακολουθεί να είναι «στον αέρα».

Πληροφορίες του protothema.gr η συζήτηση Μητσοτάκη-Παπανικολάου έγινε σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα και σε αυτή ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να περιέγραψε τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο αλλαγής σκυτάλης στην περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε οριστική συμφωνία ή διαφωνία στη συζήτηση, αλλά ούτε και οριστική απόφαση επί του θέματος με τον κ. Παπανικολάου και τον πρωθυπουργό να συμφωνούν να περάσει το Σαββατοκύριακο για την οριστικοποίηση των όποιων εξελίξεων.

Ο κ. Παπανικολάου, άλλωστε, κατελήφθη εξ απήνης με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες έκλεινε υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του στη Γλυφάδα και δεν είχε σκεφτεί καν το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοδιοικητικής «πίστας».

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014.

Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Keywords
Τυχαία Θέματα