«Γκαφατζήδες» απατεώνες στο Αγρίνιο: Πήρε τηλέφωνο ο… πεθαμένος να πληρώσει για την κηδεία του!

Πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών στο Αγρίνιο αναφορικά με επίδοξους απατεώνες που επιχειρούν να κλέψουν μικρά ή μεγάλα ποσά προφασιζόμενοι διάφορες, απίθανες δικαιολογίες στα τηλέφωνα.

Ένα όμως συγκεκριμένο περιστατικό απόπειρας εξαπάτησης προκαλεί γέλιο, καθώς οι δράστες δεν κατάφεραν τον σκοπό τους.

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στο Αγρίνιο αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι του τηλεφώνησε ένας άνδρας από κινητό τηλέφωνο και επέμενε ότι του χρωστάει χρήματα,

συγκεκριμένα 450€ από κάποια κηδεία.

Ο επίδοξος απατεώνας επικαλέστηκε ότι πριν καιρό είχε πεθάνει ο πατέρας του.

Έδωσε στον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών το όνομα «Παπαδόπουλος» και αυτός του απάντησε ότι θα ήλεγχε την ατζέντα του στο γραφείο για να επιβεβαιώσει το αληθές.

«Ένας νεαρός με accent (προφορά) ήταν…. Κατάλαβα ότι ήταν απάτη…», υπογραμμίζει στη σχετική του ανάρτηση.

Ο νεαρός πήρε ξανά κατά τις τέσσερις και ο ιδιοκτήτης του γραφείου του απάντησε ότι το χρέος είναι… 600 €!

Κάπου εκεί του φάνηκαν πολλά τα χρωστούμενα, με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας να του απαντά ότι έχει το τιμολόγιο μπροστά του.

Και φτάνουμε στο σημείο «κλειδί» σε περιπτώσεις απατών, όπου ο επίδοξος δράστης  ζητά ένα λογαριασμό για να στείλει email. Αν το ανυποψίαστο θύμα πατήσει αποδοχή για να περάσουν τα χρήματα, δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό του και βλέπει τα χρήματά του να κάνουν «φτερά».

Εν προκειμένω, δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με θύμα, ούτε με ανυποψίαστο. Του έδωσε ένα λογαριασμό που είχε πάντα άδειο. Ο επίδοξος απατεώνας κάλεσε πάλι και ζήτησε να γίνει αποδοχή στο email. Η απάντηση που έλαβε; «Να δω τα λεφτά πρώτα»…

Αυτό συνεχίστηκε έως τις 19:30.

Τελικά μετά από αρκετή ώρα ένας άλλος άνδρας κάλεσε τον ιδιοκτήτη του γραφείου. Η στιχομυθία; Ίδια:

«-Αποδεχτείτε το email.

-Τα λεφτά πρώτα…»

Όταν ο άγνωστος άνδρας ερωτήθηκε για το ποιος είναι απάντησε «ο πατέρας του παιδιού που σε πήρε πριν».

«Του παιδιού που πέθανε ο πατέρας του και πήρε να πληρώσει για την κηδεία του;», ήταν η απάντηση που έλαβε, καταλαβαίνοντας ότι έκανε μέγα λάθος και έκτοτε δεν ξαναπήρε.

«Πρέπει να γραφτεί στο Γκίνες. Με πήρε ο ίδιος ο πεθαμένος να πληρώσει μετά από καιρό! Προσέξτε πολύ μην αποδέχεστε email και μην δίνετε κωδικούς», καταλήγει.

Πηγή: agrinionews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα