Γιώργος Καραϊβάζ: Δυο αδέρφια, Ελληνικής καταγωγής συνελήφθησαν για τη δολοφονία – Πως ξετυλίχτηκε το «κουβάρι»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, 2 χρόνια μετά το «μαφιόζικο χτύπημα», με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να κάνει την αρχική ανακοίνωση με ανάρτηση, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Αστυνομία που κάνει γνωστό πως προχώρησε στη σύλληψη δυο ανδρών ηλικίας 40 και 48 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες είναι δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής και συνελήφθησαν σε Νίκαια

και Νέο Βουτζά, αφού πρώτα εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου είχε ως εξής:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Πως έφτασαν στα ίχνη των δολοφόνων

Η άκρη του νήματος βρέθηκε μέσα από ένα όχημα που εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Το όχημα αυτό διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε εταιρία, τα στοιχεία της οποίας περιήλθαν σε γνώση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο άνδρες είναι αδέρφια και Έλληνες και ο ένας βρισκόταν στο λευκό βαν που συνόδευε τους εκτελεστές και ο άλλος πάνω στη μηχανή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν είναι αυτός που πυροβόλησε.



Keywords
Τυχαία Θέματα